Jonge vrouw in ziekenhuis nadat ze koffie met insecten drinkt op luchthaven van Mallorca

Op het Spaanse eiland Mallorca is een 21-jarige vrouw op intensieve zorg beland nadat koffie had gedronken uit een koffieautomaat op de luchthaven van Palma. Er bleken kleine insecten in de koffiebeker van de vrouw te zitten, waarvan ze er per ongeluk enkele inslikte, wat tot een sterke allergische reactie leidde.

 

Meer krantenkoppen in België

Boete voor kopstuk extreemrechtse Duitse partij AfD na nazileus

Een vooraanstaand lid van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), Björn Höcke, heeft een boete gekregen voor een verboden nazileus. Een rechtbank in het Oost-Duitse Halle veroordeelde de politicus tot een geldstraf van 13.000 euro voor het gebruik van de spreuk “Alles für Deutschland” (“Alles voor Duitsland”) tijdens een toespraak drie jaar geleden.

Lees meer »

Medisch Centrum Hedera in Wervik gaat maandag open

Maandagvoormiddag gaat op de hoek van de Molen- en Gasstraat in Wervik het Medisch Centrum Hedera open. Zeven huisartsen zullen er hun consultaties doen. In het gebouw bevond zich tot eind 2022 de sociale dienst van het OCMW. Het Woon- en Zorgbedrijf Wervik verhuurt het gelijkvloers aan de huisartsenpraktijk.
The post Medisch Centrum Hedera in Wervik gaat maandag open

Lees meer »

Burgemeester Lieven Huys gelooft in fusiegemeente: “Ik engageer me totaal”

We staan acht maanden vóór de veelbesproken fusie tussen Ruiselede en Wingene: een uitgelezen moment om burgemeester Lieven Huys aan de tand te voelen over de huidige stand van zaken. Heeft Ruiselede na 1 januari 2025 nog iets te betekenen, welke voordelen mogen de inwoners verwachten en is er volgend jaar nog ruimte voor investeringen? En vooral: hoe fors stijgen

Lees meer »

Niet alleen Miss USA geeft er de brui aan: ook Miss Teen USA stapt uit het niets op

Een week nadat Miss USA Noelia Voigt (27) haar kroontje onverwachts ingeleverd heeft, heeft ook Miss Teen USA UmaSofia Srivastava (16) aangekondigd dat ze ermee stopt. Op sociale media gaf het jonge meisje aan dat haar “persoonlijke waarden niet meer passen bij de organisatie”. Voigt zelf liet weten dat ze deze “moeilijke beslissing” nam in het belang van haar mentale

Lees meer »

Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven, moet je beseffen dat je niet alles zelf kan en weet”

Every day is a school day. Neem dat maar letterlijk. Als je de schoolbanken verlaat, is het leerproces bijlange nog niet voorbij. Meer zelfs, soms begint het pas écht eens je je eerste stappen op de werkvloer zet. Bedrijven omarmen en cultiveren deze evolutie.
The post Bedrijven richten steeds meer hun eigen academies op: “Als je innovatief wil blijven,

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

“Zoveel West-Vlamingen naar Auchan, is dat niet jammer?”: lijsttrekkers Melissa Depraetere en Pablo Annys (Vooruit) over hun prioriteiten voor de verkiezingen

Geen West-Vlamingen meer in Auchan. Meer bedden voor onze ouderenzorg. Meer bankautomaten en bussen. Hogere lonen. Dat zijn de prioriteiten van Vooruit voor onze provincie. Dat zeggen lijsttrekkers Melissa Depraetere (federaal) en Pablo Annys (Vlaams). Opvallende anekdote: vader Jo Rousseau heeft bedankt voor een plaats op de lijst.
The post “Zoveel West-Vlamingen naar Auchan, is dat niet jammer?”: lijsttrekkers

Lees meer »