Aangespoelde dikkopschildpad verhuist naar Palma de Mallorca

De dikkopschildpad die op 25 november vorig jaar in Bredene aanspoelde, verhuist na twee maanden verzorging in Sea Life Blankenberge naar een opvangcentrum in Palma de Mallorca.

Op 25 november 2023 werd op het strand van Bredene een dikkopschildpad (Caretta caretta) aangetroffen en uiteindelijk opgevangen door Sea Life Blankenberge.

“Deze vondst was vrij opmerkelijk en uniek in België, aangezien deze dieren normaal in veel warmere temperaturen leven”, luidt het bij Sea Life. “Het dier was dan ook zwaar onderkoeld, had een gebroken schild en een wonde aan zijn staart. Hij woog slechts 773 g.”

Het team van Sea Life Blankenberge ontfermde zich over de jonge schildpad. Met de hulp van de dierenarts en het advies van IZVG (International Zoo Veterinary Group, een team van freelance zoölogische dierenartsen wereldwijd, red.) slaagden ze erin op om het dier te stabiliseren en de temperatuur terug op punt te krijgen.

Longontsteking en schouderbreuk

Na verschillende medische controles toonden de röntgenfoto’s een longontsteking en een breuk in de linkerschouder. Er werd daarom besloten om de schildpad na twee maanden van intensieve verzorging door Sea Life Blankenberge naar een opvangcentrum in Palma de Mallorca, Spanje te brengen, waar ze meer ervaring hebben met het rehabiliteren en opereren van schildpadden.

De dikkopschildpad herstelt nu sinds donderdag in het warmere Palma de Mallorca, waar ze er alles aan zullen doen om het dier in de nabije toekomst weer vrij te laten. (HH)

The post Aangespoelde dikkopschildpad verhuist naar Palma de Mallorca is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

21 juli was wereldwijd de warmste dag ooit

Zondag 21 juli 2024 was wereldwijd de warmste dag ooit, blijkt uit gegevens van de klimaatdienst Copernicus. Het record zou te verklaren zijn aan de temperaturen in grote delen van Antarctica. ”Naarmate het klimaat blijft opwarmen, zullen we ongetwijfeld nieuwe records breken.”

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen trekt de stand weer gelijk met twee geweldige uitworpen

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Herbeleef de slotdag van Tomorrowland: doelman Thibaut Courtois en Average Rob & Omdat Het Kan hebben glansrol op nationale feestdag

Het eerste festivalweekend van Tomorrowland 2024 zit erop. De Belgische artiesten hebben de nationale feestdag een tricolore randje gegeven, met Average Rob & Omdat Het Kan op kop. Dimitri Vegas & Like Mike hebben het festival afgesloten, samen met Steve Aoki als 3 Are Legends. Tijdens die slotshow kreeg special guest Thibaut Courtois een bijzondere opdracht.

Lees meer »

Sinds Nonkels heeft Kim nog meer bekijks als ze op wandel gaat met haar naaktkat Pi: “Ze heeft meer kleren dan ik”

Kim kan geen blokje om met haar kat zonder aangesproken te worden, zeker sinds Nonkels. ‘Kijk daar, het is Monnietje’, zeggen ze dan. Geen wonder, de zesjarige Pi heeft meer allure dan een Hollywoodster met haar rugzakjes, zonnehoedjes en vleermuisvleugels. “Ik heb altijd gezegd dat ik erover ging gaan als ik een kat had”, lacht haar baasje.

Lees meer »

Immigranten zijn “Illegale aliens”, Biden “schadelijkste president ooit”: grofgebekte Trump liegt er ook nog eens op los in aanvaardingsspeech

De mislukte moordaanslag heeft Donald Trump niet gemilderd. Hoewel hij in zijn aanvaardingstoespraak eerst zacht en menselijk op de aanslag terugblikte, begon hij er vervolgens zelf weer op los te schieten. Vooral Joe Biden en de immigranten belandden in het vizier van Trumps botte en grove salvo’s. Simpelweg van alles – zelfs de oorlog in Oekraïne – krijgen zij de

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: wanneer is er beterschap op komst? David Dehenauw kijkt in de weerkaarten en heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »