Françoise Smets wordt nieuwe rector van universiteit UCLouvain

Françoise Smets is tot rector van UCLouvain gekozen, zo heeft de Franstalige universiteit met hoofdcampus in Louvain-la-Neuve donderdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat een vrouw aan het hoofd van deze universiteit komt te staan.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Kleine superheld Lowie (6) verliest strijd tegen kanker: “Mijn lief ventje, wij houden zielsveel van je”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

Strandredders in enkele zwemzones van zes kustgemeenten

Tijdens het Hemelvaartweekend zijn enkele zwemzones van zes kustgemeenten al bemand door strandredders. Een frisse duik in de Noordzee is dus al mogelijk in Knokke-Heist, Blankenberge, De Haan, Oostende, Nieuwpoort en Koksijde. Pas vanaf de start van de zomervakantie zullen overal strandredders aanwezig zijn aan de kust.
The post Strandredders in enkele zwemzones van zes kustgemeenten appeared first on

Lees meer »

Petanqueclubs Brugge verbroederen met een tornooi

De Brugse Petanqueclub uit Assebroek organiseerde samen met de Petanqueclub De Gulden Kamer (Sint-Kruis) en de Petanquevrienden Stella Maris Zeebrugge een eerste verbroederingstornooi.
The post Petanqueclubs Brugge verbroederen met een tornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Test-Aankoop reageert op proefproject autoherkeuringen bij erkende herstellers: “Goede zaak voor Limburgse automobilist” 

Het nieuwe Vlaamse proefproject over herkeuringen van wagens bij erkende herstellers – in plaats van in een keuringscentrum – zal vooral voor de Limburgse automobilisten voordelig zijn. Dat bevestigt consumentenvereniging Test-Aankoop. "In Limburg zijn veel minder keuringscentra, dus voor die mensen zal dat heel wat frustratie over lange wachtrijen wegnemen", zegt Laura Clays van Test-Aankoop.

Lees meer »