Els Van Hoof geviseerd door Chinese spionnen: ‘You’re playing with fire’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Palestijnse en Syrische Ieperlingen herdenken Nakba, terwijl oorlog volop woedt in Gaza

Op de Ieperse Grote Markt vond woensdag een herdenking plaats van de Nakba, de vorming van de staat Israël waardoor bijna een miljoen Palestijnen moesten vluchten. Ondertussen blijft de oorlog in Gaza hét gespreksonderwerp onder de Arabische Ieperlingen. “De beelden bekijken is moeilijk, maar ik moet. Ik zou zo graag horen dat de oorlog gestopt is”, zegt Khaled Suleyman.

Lees meer »

Voormalig ‘K3 zkt K3’-finaliste Lauren duikt op in ‘Sing again’: “Leg jezelf niet zoveel druk op: dat zou ik tegen mijn jongere zelf zeggen”

“Ik wilde terug naar het normale leven.” Nee, de aanwezigheid van Lauren De Ruyck (28) in ‘Sing again’ lag niet voor de hand. Nadat ze in 2015 nét niet een van de nieuwe K3’tjes werd, keerde de zangeres het showbizzleven volledig de rug toe. “Ik vond het niet meer leuk”, aldus Lauren. Wat ze in tussentijd deed en of ze

Lees meer »

Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer op Special Olympics

Tijdens het hemelvaartweekend vonden de Special Olympics plaats in La Louvière. 3.000 atleten met een verstandelijke beperking gaven er het beste van zichzelf. De sociale inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu, met onder andere een vestiging in Avelgem, vaardigde zeventien atleten af onder leiding van coaches Lisa Demeyere en Jolien Vanoverbeke.
The post Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer

Lees meer »

“Dit moment is niet toevallig”: Roger Housen legt uit waarom Poetin zijn defensieminister heeft ontslagen en wat de gevolgen zijn voor de oorlog

Russisch president Vladimir Poetin heeft na 12 jaar en in volle oorlogstijd zijn minister van Defensie aan de kant geschoven. Waarom moet Poetins vertrouweling Sergej Sjojgoe nu plaats maken? En wat betekent deze machtswissel voor Rusland en de oorlog in Oekraïne? Oud-kolonel Roger Housen beantwoordt jouw zeven meest prangende vragen.

Lees meer »

Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht belandt

De Rijksweg tussen Sint-Henricus bij Torhout en Kortemark was woensdagnacht een tijdlang volledig versperd na een ongeval met een tractor. De dubbele hark van de tractor raakte een boom waarna het voertuig zelf in de gracht eindigde. Er vielen geen gewonden.
The post Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht

Lees meer »

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK

Surf City El Salvador organiseerde voor de tweede keer ’s werelds belangrijkste surfwedstrijd voor junioren, waar de deelnemers de iconische golven konden trotseren van La Bocana en El Sunzal.
The post West-Vlaamse golfsurfers boeken vooruitgang op WK appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van Laurent over nieuw leven ongepast: paleis tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »