Kamerlid Els Van Hoof gehackt door Chinese spionnen: “Ambassadeur heeft me al meermaals geïntimideerd”

De voorzitster van de parlementaire commissie Buitenlandse Zaken is in 2021 gehackt door Chinese spionnen. Dat er in de laptop van Els Van Hoof (CD&V) werd binnen gedrongen, is niet de eerste intimidatiepoging door China. “Die is al bezig sinds ik commissievoorzitter ben en gaat via verschillende praktijken”, vertelt de politica. 

Meer krantenkoppen in België

Uw financiële situatie vergelijken met die van de rest van het land? Spendtracker kijkt mee in de betaalverrichtingen van meer dan 22.000 Belgen

Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens

Lees meer »

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

Fanfare houdt bloemenverkoop en brengt ook muziek op Moederdag

De fanfare van Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 11 mei haar jaarlijkse bloemenverkoop. Het huisorkest zorgt tijdens de rondgang in de dorpskom van Rollegem-Kapelle voor muzikale begeleiding. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat de muzikanten van fanfare ‘De Kunst is ons Vermaak’ er de dag voor Moederdag opuit trekken.
The post Fanfare houdt bloemenverkoop en brengt ook muziek op

Lees meer »

Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met Vlaamse Swifties: “Wel slikken als er 1.600 euro van je bankrekening gaat”

Taylor Swift is zowat de grootste popster van de planeet en dat heeft onze reporter Esther De Leebeeck geweten. Als fan – ‘Swiftie’ in het jargon – was ze dan ook extatisch om de Europese aftrap van haar ‘Eras Tour’ mee te maken in Parijs gisteravond. En met haar vele andere Vlaamse Swifties. “Al jaren heb ik een Taylor Swift-spaarrekening”,

Lees meer »

Nederlands voor anderstaligen in zomerschool

In de zomervakantie kunnen kinderen van het eerste tot en met het vijfde leerjaar uit de drie Lichterveldse basisscholen, lessen volgen in de zomerschool.
The post Nederlands voor anderstaligen in zomerschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderzoek naar wangedrag van ex-AA Gent-speler Elimane Coulibaly: “Als die spelers niet weggedoken waren, zouden ze in het ziekenhuis geëindigd zijn”

Tientallen opstootjes en verbaal agressief gedrag: bij KRC Gent, sinds dit seizoen de opleidingsclub van het veel grotere KAA Gent en actief in de tweede amateurklasse, is er iets op til. Er is zelfs een klacht ingediend wegens psychologisch grensoverschrijdend gedrag tegen hoofdtrainer en voormalig AA Gent-spits Elimane Coulibaly (44). Dat bevestigt Voetbal Vlaanderen aan HLN en de organisatie stelt

Lees meer »

KIJK. Nederland hakt massaal op Joost Klein

Joost Klein, Droom groot! De Nederlandse zanger is geplaatst voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag met het nummer ‘Europapa’. Joost wist de harten van Europeaan en mensen van over de hele wereld te veroveren met zijn grappige teksten en hak-intermezzo. NU.nl vroeg aan zijn lezers om te tonen hoe zij losgingen op de pompende beats.

Lees meer »

Brandweer moet boom die dreigt te vallen verzagen

Donderdagmiddag diende de brandweer in de Stationsstraat in Beernem een oude en zieke boom die op de rijweg en het fietspad dreigde te vallen om te zagen.
The post Brandweer moet boom die dreigt te vallen verzagen appeared first on KW.be.

Lees meer »