Eerste veroordeling Harvey Weinstein teruggedraaid: “Hij kreeg geen eerlijk proces”

Het hoogste gerechtshof van New York heeft in beroep een van de eerste veroordelingen van oud-filmproducent Harvey Weinstein ongeldig verklaard. Volgens de rechtbank kreeg Weinstein geen eerlijk proces.

 

Meer krantenkoppen in België

Bouw nieuwe scoutslokalen in Tiegem start in juni

Doordat de gemeentelijke dienstverlening stapsgewijs gecentraliseerd wordt in het Gemeentepunt op de Heirbaan 73, worden de kansen benut om de organisatie te vernieuwen. De diensten Cultuur en Toerisme verhuisden in de week van 22 april van Tiegem naar het Gemeentehuis in De Vierschaar 1 in Anzegem. Dat betekent dat het voormalige gemeentehuis in Tiegem leeg komt te staan en kan

Lees meer »

Optreden gecensureerd door “pro-Palestijnse” nagellak: Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar na moordaanslag, dader zegt dat hij “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »

“Dit moment is niet toevallig”: Roger Housen legt uit waarom Poetin zijn defensieminister heeft ontslagen en wat de gevolgen zijn voor de oorlog

Russisch president Vladimir Poetin heeft na 12 jaar en in volle oorlogstijd zijn minister van Defensie aan de kant geschoven. Waarom moet Poetins vertrouweling Sergej Sjojgoe nu plaats maken? En wat betekent deze machtswissel voor Rusland en de oorlog in Oekraïne? Oud-kolonel Roger Housen beantwoordt jouw zeven meest prangende vragen.

Lees meer »

AvrosTros tekent protest aan tegen diskwalificatie Joost Klein

De AvroTros, de omroep die de Nederlandse inzending organiseert, gaat bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aantekenen tegen de ‘gang van zaken’ rond de diskwalificatie van Joost Klein bij het Songfestival. Algemeen directeur Taco Zimmerman zei dat in de uitzending van het programma EenVandaag zaterdagavond.

Lees meer »

Sluze Kermesse in Middelkerke tijdens het pinksterweekend

Sluze Kermesse, de jaarlijkse kermis die Middelkerke in vuur en vlam zet, staat weer voor de deur. Van 16 mei tot 20 mei staat het pinksterweekend bol van activiteiten en festiviteiten voor jong en oud. Het is niet alleen een feest voor de inwoners van de Middelkerke, maar trekt ook jaarlijks tal van bezoekers van buitenaf aan.
The post

Lees meer »

“Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt”: Russische aanval verdrijft boze, hongerige inwoners uit Oekraïense grensstad

Groepen evacués zitten op banken, strak ingepakte tassen naast hen op de grond. Het zijn hun weinige bezittingen die ze konden meenemen. Ze moesten hals over kop op de vlucht slaan nadat Rusland een nieuw grondoffensief lanceerde en met pantservoertuigen de grens probeerde over te steken in het noordoosten van Oekraïne. “Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt. Het is onmogelijk

Lees meer »