Derde week op rij gaslek bij vernieuwen van voetpad in Koekelare

In de Hovaerestraat in Koekelare ontstond donderdagmiddag voor de derde week op rij een gaslek. Daar worden momenteel de voetpaden vernieuwd. Telkens ging het om lagedrukgasleidingen zonder gevaar voor de omgeving.

De brandweer werd donderdagmiddag rond 15.40 uur verwittigd van een nieuw gaslek in de Hovaerestraat. Daar zijn arbeiders al enkele weken bezig met het vernieuwen van de voetpaden. Het liep opnieuw fout toen een gasleiding dat als aansluiting van een huis dient doorboord werd. Het gaat dus opnieuw om een lagedrukgasleiding waarbij de werken stil werden gelegd tot de komst van de brandweer en Fluvius, die het lek kwam dichten. Deze keer ontstond het lek iets verder dan de Ringlaan. Vorige week dinsdag ontstond daar tegelijk een gas- en waterlek. Toen duurde het wat langer tot het gaslek gedicht kon worden omdat ook De Watergroep eerst ter plaatse moest komen. Ook op donderdag 11 april was er al een klein gaslek in de straat. Dat leidde telkens niet tot overlast voor de bewoners omdat het maar om kleine lekken ging. (JH)

Lees ook

Tegelijk water- en gaslek bij graafwerken in Koekelare – KW.be

Gasleiding geraakt bij graafwerken onder voetpad in Koekelare – KW.be

The post Derde week op rij gaslek bij vernieuwen van voetpad in Koekelare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na wekenlang protest: Georgisch parlement keurt controversiële “Russische wet” goed

De Georgische regering heeft de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan goedgekeurd. De wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het

Lees meer »

Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion

Een 19-jarige Bredenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij een vijftiger op twee vuistslagen trakteerde in de tribunes van het Brugse Jan Breydelstadion. Het openbaar ministerie eist een werkstraf en een jaar stadionverbod.
The post Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »