Burgemeester van Schaarbeek dient klacht in tegen burger die haar uitschold voor “vuile hoer”

De burgemeester van de Brusselse gemeente Schaarbeek Cécile Jodogne (DéFI) legt klacht neer tegen burgers die haar tijdens een rumoerige gemeenteraadszitting woensdagavond hebben uitgescholden. Een burger riep de burgemeester vanop de bezoekerstribune toe dat ze een “sale pute” is, Frans voor ‘vuile hoer’. Later tijdens de zitting stelde een medeburger dat ze daar niet voldoende “mooi, jong en efficiënt” voor was, zegt het kabinet van de burgemeester.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG BEKERFINALE (do, 15u30). “Ik durf toegeven dat ik wat nerveus ben”: Blessin en Union leven met gezonde spanning toe naar morgen

In volle titelstrijd moet de focus even richting Heizel. Donderdagmiddag omstreeks 15u30 strijden Royale Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC om de Croky Cup. Redt ‘The Great Old’ zijn seizoen met een tweede beker op rij, of pakken de Brusselaars voor het eerst sinds 1935 een prijs? Via deze liveblog zit u op de eerste rij.

Lees meer »

Diamant voor Thérèse Devlamynck en José Pillen

Thérèse Devlamynck (79) en José Pillen (86) trouwden op 21 april 1964 in Ingelmunster en vierden hun diamanten huwelijksverjaardag in aanwezigheid van hun familie en schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie. Zij van Meulebeke en hij van Ingelmunster leerden elkaar kennen in dancing Bristol. Ze besloten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje te stappen. José
The post Diamant voor

Lees meer »

Nu Biden wapenleveringen stopt: heeft Israël nog wapens genoeg om oorlog te winnen? “Maar één ding staat Netanyahu in de weg”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »