Brussels Open VLD-parlementslid Khadija Zamouri neemt ontslag uit partij na kritiek omdat ze lijst Viva Palestina steunde 

Brussels parlementslid voor Open VLD, Khadija Zamouri, heeft ontslag genomen uit de partij. Er was een tuchtprocedure tegen haar opgestart omdat ze de nieuwe politieke partij Viva Palestina steunde. 

Meer krantenkoppen in België

Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Ruim 7.500 bezoekers en twee dagen lang zwoele sfeer en amusement. Wereldmuziekfestival Kokopelli in Gullegem was weer een topper en een feestje voor jong en oud. “Jammer dat de feestvierders op zondagavond al om 20.30 uur huiswaarts moesten nadat ze een ware zondvloed over zich heen kregen”, zegt communicatiemedewerkster Janne Debrouwere.
The post Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Lees meer »

Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart bracht in samenwerking met onder andere de gemeenten Lichtervelde en Hooglede het boek ‘Gebiedsverkenning Huwynsbossen/Ter Kerst’ uit. Auteur van het boek is oud-Lichterveldenaar Marijn Follebout.
The post Boeiende verhalen over Huwynsbossen/Ter Kerst in gids appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vilvoorde lanceert opnieuw campagne tegen hondenpoep

Vilvoorde lanceert opnieuw een campagne om aan baasjes van honden te vragen om hondenpoep altijd op te ruimen. Net als vorig jaar doet de stad dat met posters die inwoners van Vilvoorde aan hun raam kunnen hangen. Baasjes die toch betrapt worden op het achterlaten van hondenpoep, kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | In memoriam

06:00 Aangezien elk nadeel zijn voordeel hep, hep zelfs het Eurovisiesongfestival zijn voordeel: Andréke Vermeulen wordt vanonder het stof gehaald. Door de controverse over de deelname van Israël mocht hij …

Lees meer »

KSA Ter Vichten wint provinciale award ‘Inkleding en Verhalend Kader’: “Decors maken kamp speciaal”

Tot aan het einde van vorige zomer hadden jeugdbewegingen de tijd om het verhaal en bijhorende foto’s en filmpjes van de decorruimte van de voorbije kampen door te sturen naar KSA Noordzeegouw. Zij organiseerden als provinciale koepel een wedstrijd. KSA Ter Vichten kreeg met grote onderscheiding de award ‘Inkleding en Verhalend Kader’.
The post KSA Ter Vichten wint provinciale

Lees meer »

Willy De Bouvrie stelt ‘Waregem-Wielerstad’ voor

Op vrijdag 17 mei 2024 om 19.00 uur in de Bibbox is het eindelijk zover: de langverwachte boekpresentatie van ‘Waregem Wielerstad’, geschreven door de gepassioneerde auteur Willy De Bouvrie. In een hartelijk gesprek heeft De Bouvrie zijn diepste inspiratiebronnen en visie op dit boek met ons gedeeld.
The post Willy De Bouvrie stelt ‘Waregem-Wielerstad’ voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze hebben ons gastvrij ontvangen”: uitwisselingsproject tussen Veurns en Frans college doet meer dan alleen taalvaardigheid verbeteren

Leerkrachten en de eerstejaars van de flexklas 1AB en 1AA Taalatelier van Talent-Is Campus College Veurne blikken positief terug op het uitwisselingsproject met ‘le Collège du Moulin’ in het Franse Grande-Synthe (Duinkerke). Voor beide scholen werd het een grensoverschrijdende ontdekkingstocht naar de andere taal, naar de andere cultuur, naar de andere leefgewoonten.
The post “Ze hebben ons gastvrij ontvangen”:

Lees meer »

Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog”

Tom Premereur, directeur van de Vlaamse Visveiling, doet een oproep naar Vlaams minister voor Visserij Hilde Crevits en naar de Europese Raad om de vangstquota voor zeetong te herzien: “Er is veel meer tong aanwezig in de Ierse Zee dan gedacht.”
The post Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim vijfde meer faillissementen in West-Europa

Steeds meer bedrijven in West-Europa komen in financiële problemen. In 2023 vroegen er 169.496 het faillissement aan, bijna 21 procent meer dan het jaar ervoor. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau Creditreform dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Truffels met champagne en véél foie gras: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »