Blankenbergse studenten op uitwisseling naar China

Tijdens de paasvakantie trok opnieuw een groep Blankenbergse studenten naar de Chinese hoofdstad Peking of Beijing. Het was al de negende keer dat de uitwisseling plaatsvond.

De uitwisseling met Beijing is voor de jongeren altijd weer een leerrijke ervaring. De twaalf studenten – vijf van het Maerlant Atheneum en zeven van Sint-Jozef Sint-Pieter – bezochten er iconische monumenten als de Chinese Muur, de Lama Tempel, de Confuciustempel en het Zomerpaleis. Daarnaast doken ze ook in schoolactiviteiten op de campus van de Beijing Qian Xuesen High School campus North, waar ze de kans kregen om Mandarijns te leren. Verder verdiepten ze zich in de kalligrafie, sloegen ze op Chinese trommels en mochten ze deelnemen aan een levendige drakendans.

De Blankenbergse jeugdschepen Kathy Kamoen (Open VLD) onderschrijft het belang van de langdurige samenwerking tussen beide landen. “Het lokaal bestuur zal de uitwisselingen ook in de toekomst zeker blijven ondersteunen. Samen met de begeleiders, leerkrachten, studenten en vele andere partners, leidt dit uitwisselingsproject ertoe dat we sterke langeafstandsvriendschappen kunnen uitbouwen en we van elkaar kunnen leren. Voor de studenten is het ook op vele vlakken een leerschool van onschatbare waarde.” De deelnemers van het Maerlant Atheneum waren Nina Conserièrre, Anouk Dhondt, Joni Lagae, Tobias Roels en Kasper Moerman; van Sint-Jozef Sint-Pieter waren dat Wiebe De Vos, Stijn Van Landschoot, Charlie Dormaels, Alexia Vermeire, Lily-Yin Vankersschaever, Rani Simoens en Arthur Schamp. Kathy Lagast van het Maerlant Atheneum en Martine De Bruyne van het lokaal bestuur Blankenberge gingen mee als begeleiders.

The post Blankenbergse studenten op uitwisseling naar China is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG GIRO. Finale loert om de hoek, kan Merlier overleven?

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »