Net geen 102.000 bezoekers voor Museum Passchendaele

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 telde vorig jaar net geen 102.000 bezoekers. Dat maakte schepen van Toerisme Joachim Jonckheere (#Team8980) tijdens de gemeenteraad bekend. “We hoopten op 90.000 bezoekers”, zegt hij. De gemeenteraad keurde de jaarrekening goed.

Het beheer van het Passchendaele Museum is in handen van een autonoom gemeentebedrijf (AGB). “We stellen vast dat het museum na twee moeilijke jaren door corona aan het heropleven is”, aldus fractieleider Luk Hoflack (InSamenSpraak). “We zijn echt blij. Als ik daar passeer, zie ik regelmatig autocars met een Nederlandse nummerplaat staan.”

Hoflack deed een oproep tot de eigen bevolking om het museum te bezoeken. “Voor de inwoners is de toegang gratis, ga er echt naar toe, het is er echt de moeite”, klonk het.

Renoveren

Het museum is terug open sinds begin februari. Dinsdag vierde men er het twintigjarig bestaan en is de toeristische trekpleister toe aan een feestweek. “Het museum heeft echt een naam gekregen, we zijn echt blij dat we weer op de goede weg zijn en weer kunnen vooruit kijken”, aldus Hoflack.

“Het zijn niet alleen Britten die komen. Het aantal Britten is voorzichtjes aan het hernemen, maar is nog niet op het niveau van 2019”, zegt de schepen. “Afgelopen maandag waren er 740 bezoekers. Het eerste deel willen we eind 2024, begin 2025 volledig renoveren. In een heel nieuw kader gaan we de bezoekers meer kunnen dienen. Groepen houden elkaar op in de heel smalle ruimtes en dat is niet ideaal. Nu is er eerder een thematische opbouw, het is de bedoeling later te kiezen voor een chronologische opbouw van het verhaal.”

Jaarrekening

De jaarrekening wordt afgesloten met winst. “De leider van het bedrijfje brengt hier een valse hoerastemming, maar laat ons niet vergeten dat de gemeente 118.000 euro geeft aan het AGB. Een beetje nederigheid is op zijn plaats”, reageert fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) fel. “Het is een rampzalige voorstelling van de jaarrekening die men hier rooskleurig voorstelt. We willen een betere leiding.” Voor de zoveelste keer pleitte hij voor de aanstelling van een crisismanager.

The post Net geen 102.000 bezoekers voor Museum Passchendaele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Open Vld wil dat regering 10 procent van ambtenaren vervangt door AI

Open Vld wil dat de volgende regeringen ambtenaren vervangen door Artificiële Intelligentie (AI). Dat schrijft ‘De Tijd’. Volgens de partij moeten er tegen 2030 meer bepaald 10 procent minder ambtenaren zijn. “Alles wat administratief, repetitief of procedureel is, kan perfect vervangen worden door artificiële intelligentie en automatisering”, zegt partijvoorzitter Tom Ongena.

Lees meer »

Laagste inkomens zagen koopkracht niet stijgen onder Vivaldi

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht, zo blijkt uit een studie van economen van de UGent.

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de winnaar van De Mol 2024

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als het Molletje van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »

In de cel stopt gespecialiseerde therapie voor mensen als Benoit D.: waarom is dat zo en wat betekent het voor de kans op herval?

Onmiddellijk naar de gevangenis, dus geen gespecialiseerde therapie meer: dat zijn de feiten voor Benoit D.. Hij werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van 2 minderjarigen en het bezit en verspreiding van beelden van seksueel misbruik. Waarom is er geen gespecialiseerde therapie in Belgische gevangenissen voor zedendelinquenten? En heeft de tijd in de gevangenis een invloed op

Lees meer »

Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft het gemeentebestuur vorige week op de hoogte gebracht van de opstart van de verkoopprocedure van de site Jacobinessenhoeve. “Vorig jaar werd nog een sloopaanvraag voor deze historische hoeve ingediend, maar die werd onder mijn impuls geweigerd”, aldus schepen Kristof Vermeire.
The post Verkoopprocedure voor Jacobinessenhoeve gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »