Na verkeersongeval treden Barsol en Den Bross strenger op: “We investeren samen 27.600 euro per jaar”

Na overleg met de stad en politie nemen studentencafés Barsol en Den Bross op ‘t Hoge extra veiligheidsmaatregelen. Dat komt er na een zwaar verkeersongeval met een student op 21 maart. Op donderdagavonden zal security erop toe zien dat er niet buiten wordt gedronken. Grote evenementen krijgen een afgebakende zone en stewards voor de verkeersveiligheid.

Tijdens een drukke feestavond werd de plots overstekende student Achiel (19) uit Staden aangereden door een auto. “We willen absoluut verhinderen dat er nog ongevallen gebeuren. Daarom zijn we met de hulpdiensten en café-uitbaters in overleg gegaan om duidelijke veiligheidsscenario’s af te spreken. De studenten worden door de maatregelen beter afgeschermd van de rijbaan en het toezicht wordt verhoogd. Zo zorgen we voor veilige studentenfeesten en een veilig verkeer”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.

“We willen absoluut verhinderen dat er nog ongevallen gebeuren. Daarom zijn we met de hulpdiensten en café-uitbaters in overleg gegaan” – Vincent Van Quickenborne

Concreet werden twee veiligheidsscenario’s afgesproken voor zowel de drukke donderdagavonden als bij thema-avonden of grote events waarbij heel veel volk verwacht wordt. Op donderdagavonden wordt er geen drankbediening en -verbruik toegelaten op het voetpad en wordt een bewakingsagent ingezet om daarop toe te zien. Bovendien plaatsen de uitbaters nadars om studenten af te schermen van de rijbaan. “Elk café betaalt zelf zijn security, maar aan 600 euro per avond/nacht en 23 feestavonden per jaar valt dat wel duur uit. We investeren dus samen 27.600 euro per jaar in de veiligheid van de studenten”, zegt Lars Alleweireldt, mede-uitbater Barsol.

“Elk café betaalt zelf zijn security, maar aan 600 euro per avond/nacht en 23 feestavonden per jaar valt dat wel duur uit” – Lars Alleweireldt

Bij grote evenementen en thema-avonden is een aanvraag nodig via het evenementenloket van de stad en hebben de uitbaters een goedkeuring nodig na advies van politie en brandweer. Er komt een afgebakende zone met herashekken buiten het café, voor de veiligheid van de aanwezigen ten opzichte van het verkeer, en er is een aparte in- en uitgang in de afgebakende zone. Daar is drankverbruik toegestaan, een bar en muziekboxen niet. Ook hier houden bewakingsagenten toezicht op het evenement.

“De politiezone VLAS zal bijkomend bij elk event nagaan of er nog extra maatregelen nodig zouden zijn om de veiligheid van zowel studenten als het voorbijrijdende verkeer zoveel als mogelijk te waarborgen. We benadrukken dat bovenvermelde maatregelen al van bij het begin van het academiejaar werden afgesproken, uiteraard met de bedoeling om deze steeds strikt te volgen. Het recent overleg, jammer genoeg naar aanleiding van het verkeersongeval met de student, heeft voor nog meer bewustwording gezorgd”, aldus korpschef Filip Devriendt.

The post Na verkeersongeval treden Barsol en Den Bross strenger op: “We investeren samen 27.600 euro per jaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Actievoeren zonder geweld: in het Zweedse Malmö kan het

Vele duizenden mensen hebben donderdag in het Zweedse Malmö deelgenomen aan een vreedzame manifestatie tegen de deelname van Israël aan het Songfestival in die stad. Vurig was het protest bij momenten zeker, maar nooit grimmig, laat staan gewelddadig. En dat was bij de buitenlandse studentenprotesten van de afgelopen dagen en weken wel anders.

Lees meer »

Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams

Het jonge wijndomein Lescrauwaet langs de Zomerweg in Jabbeke heeft het kwaliteitslabel 100% West-Vlaams gekregen. Tot voor enkele jaren werden op het domein nog kerstbomen gekweekt, maar nu is de transitie dus compleet. En de toekomst lonkt.
The post Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden Armeniërs eisen ontslag van premier na overdracht van grensdorpen aan Azerbeidzjan

In Jerevan, de hoofdstad van Armenië, zijn tienduizenden mensen op straat gekomen om het ontslag van premier Nikol Pasjinian te eisen. Ze vinden het niet kunnen dat de hij ermee heeft ingestemd de controle van enkele grensdorpen over te dragen aan aartsrivaal Azerbeidzjan. De protesten worden aangevuurd door aartsbisschop Bagrat Galstanian, die vindt dat de demonstranten "vredevolle acties van ongehoorzaamheid"

Lees meer »

Vrouw boekt onverwacht succes met levensgrote naakte replica van haar vriend: “Iemand bood er meteen 280 euro voor”

De 52-jarige Gail Lyn Bragery uit het Amerikaanse Springfield zit op een goudmijn. De vrouw ging viraal nadat ze voor de grap een levensgrote en volledig naakte replica van haar vriend breide, zodat ze niet alleen hoefde te slapen wanneer hij in zijn eigen woning overnachtte. “Mijn collega’s en vrienden vonden het geweldig, dus plaatste ik de pop online”, vertelt

Lees meer »

Hoe Cian Uijtdebroeks zich op Tenerife klaarstoomde voor de grote tijdrit in de Giro: “We moesten hem afremmen”

Gevraagd naar zijn grootste manco als ronderenner, hoeft Cian Uijtdebroeks (21) niet lang na te denken. Een goede tijdrit is waar het het jonge Belgische rondetalent aan ontbreekt. Zelfs al werd hij als junior nog Europees kampioen in de discipline. Maar dat was toen. Als er één team in het peloton van Uijtdebroeks een betere tijdrijder kan maken, dan wel

Lees meer »

Royaltywatcher stelt zware bodyshaming bij royals aan de kaak: “Amalia in een fris rokje, dat zou de ultieme middelvinger zijn”

“Mijn lichaam gaat alleen mij aan.” Marie Ducruet (31), de schoondochter van prinses Stéphanie van Monaco, reageert aangeslagen nadat ze ‘dik’ werd genoemd. Bodyshaming is iets waar vrouwelijke royals opvallend vaker mee te maken krijgen. Royaltywachter Mario Danneels neemt in ‘Story’ het fenomeen onder de loep en komt tot opvallende conclusies: “Die lange, onmodieuze mantels en sjaals waarin Amalia zich

Lees meer »

‘Lift You Up’ gaat verder waar andere talentenjachten eindigen: Laura Tesoro en co. gaan op tournee met winnaar

Een hit met Metejoor (33) of Bart Peeters (64)? Het podium delen met Laura Tesoro (27) of Jasper Steverlinck (48)? VTM maakt het binnenkort mogelijk in een gloednieuwe talentenshow. Andere talentenjachten, zoals ‘The Voice’, eindigen wanneer de winnaar gekroond wordt, maar dan begint het bij ‘Lift You Up’ pas. Als onbekend Vlaams talent krijg je de kans om met één

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dochter procureur kreeg vragen magistratenexamen als verjaardagscadeau

Stagiair-advocate Luka L., die in januari deelnam aan het magistratenexamen, kreeg een week eerder al de vragen – als verjaardagscadeau – in de schoot geworpen door haar vader, de intussen geschorste afdelingsprocureur van Ieper Johan L. Dat bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie. Tegen haar en een andere betrapte kandidaat loopt een tuchtonderzoek bij de balie. Mogelijk zijn tot zes

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »