Lijnbus rijdt zich vast in Wijtschate

Een bus van de Lijn heeft zich woensdagavond vastgereden op de hoek van het Sint-Medardusplein in Wijtschate, een deelgemeente van Heuvelland.

Bij de heraanleg van het marktplein werden er op de vier hoeken kleine halve bollen geplaatst om zo te vermijden dat de voertuigen er de kantjes afrijden. In geen tijd waren die bollen los en dienden ze tot niets meer. Er werden dan grote halve bollen geplaatst en deze werden in hun geheel nog eens ingegoten in beton, zodat ze zeker niet weer los komen.

Dat moest de chauffeur van een lijnbus ondervinden toen hij de bocht te kort nam en met de onderkant van de bus bleef hangen op een bol. Na het stutten met balken en wat manoeuvreren, werd de bus toch vrij gekregen en kon hij zijn weg verderzetten. De schade aan de bus viel op het eerste zicht nog mee. (EF)

The post Lijnbus rijdt zich vast in Wijtschate is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een bloedrode lijn in Gaza

20:16 De VS trekken een rode lijn in de Gaza-oorlog: als Israël de aanval op Rafah inzet, valt de wapentoevoer stil. Maar is er al niet langer een rode lijn overschreden?

Lees meer »

Regisseur Bart (68) overmand door emoties wanneer ‘zijn’ Kattenstoet hem verrast met speciale wagen: “Dit eerbetoon gaat diep”

Bart is de oom van Maaike Cafmeyer, maar werd in regio Ieper vooral bekend als regisseur van de Kattenstoet. Op het einde van zijn negende en laatste stoet werd hij verrast door een nieuwe wagen.
The post Regisseur Bart (68) overmand door emoties wanneer ‘zijn’ Kattenstoet hem verrast met speciale wagen: “Dit eerbetoon gaat diep” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beuk & Noot richt stilteklas in na overlijden van ‘kleine superheld’ Lowie (6): “Hij is altijd een deel van onze school gebleven”

De gemeentelijke basisschool Beuk & Noot in Sint-Antonius Zoersel verkeert in rouw. Haar dappere leerling Lowie (6) is zondag overleden. De kleine superheld verloor de strijd tegen een hersentumor. Met hun verdriet kunnen zijn schoolgenoten, leerkrachten en ouders van leerlingen terecht in een stilteklas. “Dit brengt heel veel emoties naar boven, maar tegelijkertijd verbindt het ons allemaal”, aldus directrices Heidi

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Fenomenale Ganna rolt voorlopig iedereen op, Pogacar om 16u24 aan zet – Volg de tijdrit op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

Marc Degryse is duidelijk: “Union moet vanavond winnen op Club Brugge wil het nog kampioen worden”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

De stemmer had een duidelijke voorkeur: Joost Klein werd tweede in halve finale, Belgische kijker gaf Israël meeste punten

Joost Klein (26) is donderdag in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival tweede geworden. Hij kreeg van het publiek in totaal 182 punten, zo maakte de European Broadcasting Union (EBU) bekend. België eindigde pas op de dertiende plaats met een schamele 18 punten. En hoe verschillend werd er gestemd door het Belgische publiek en de vakjury?

Lees meer »

“In anderhalf jaar tijd verloor ik 44 kilo”: Branco Craeyeveld is finalist in Mister Gay Belgium

Dinsdagavond 7 mei werd Branco Craeyeveld uit de Hoppestraat in Ingelmunster voorgesteld als één van de twaalf finalisten van Mister Gay Belgium in zaal Athena in Antwerpen. “Vroeger had ik een spraakgebrek en in anderhalf jaar tijd verloor ik 44 kilo. Nu ga ik ervoor”, zegt Branco.
The post “In anderhalf jaar tijd verloor ik 44 kilo”: Branco Craeyeveld

Lees meer »

“Dit gaat me nog m’n hele leven achtervolgen”: ‘Milo’-acteur Mathias Mesmans neemt ons mee achter de schermen

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »