“In anderhalf jaar tijd verloor ik 44 kilo”: Branco Craeyeveld is finalist in Mister Gay Belgium

Dinsdagavond 7 mei werd Branco Craeyeveld uit de Hoppestraat in Ingelmunster voorgesteld als één van de twaalf finalisten van Mister Gay Belgium in zaal Athena in Antwerpen. “Vroeger had ik een spraakgebrek en in anderhalf jaar tijd verloor ik 44 kilo. Nu ga ik ervoor”, zegt Branco.

Branco Craeyeveld (23) groeide op in Waregem in een warm nest. Hij volgde de richting restaurant in Drie Hofsteden in Kortrijk. Hij werkt al tien maanden voor het uitzendbureau Flying Service, gespecialiseerd in de horeca, waarvoor hij de planning opmaakt voor de evenementen. Zijn hobby’s zijn shoppen, reizen en koken. Branco was zestien jaar toen hij zich outte. “Ik kom uit een heel open minded gezin, waar niets taboe is. Net na nieuwjaar zei ik tegen mijn ouders dat het geen meisjes zullen worden. Ik weet dat al heel mijn leven. Ik ben zo geboren. Mannen interesseerden mij altijd al het meest. De voltallige familie had daar nooit een probleem mee.”

Branco wou al enkele jaren geleden meedoen aan Mister Gay Belgium, maar wegens de coronaperiode was dat moeilijk. “In die periode had ik een ongezonde levensstijl en kwamen er veel kilo’s bij. Nu ben ik 44 kilo slanker geworden. Op een dag stond ik voor de spiegel en vond ik dat het zo niet verder kon. Ik heb mijn voeding aangepast, ging meer sporten en de kilo’s vlogen eraf. We zijn anderhalf jaar verder en nu heb ik een ideaal gewicht”, glimlacht Branco.

Koppig

“In april 2023 besloot ik mij in te schrijven voor de verkiezing van Mister Gay Belgium. Ik wilde tonen wie ik ben, wat mijn dromen zijn en waar ik voor sta. Ik besloot ervoor te gaan. Eerst was er een castinggesprek in Antwerpen. Dat ging vlot. Ik ging door naar de laatste 30 en mocht naar het castingweekend in Brugge. Dat was heel stresserend, maar ik kon mijn stress heel goed verbergen. Toen vernam ik dat ik bij de twaalf finalisten was, een hele opluchting.”

“Ik ben geen stresskonijn en kan goed presteren onder druk”

“Wat mijn sterkste kanten zijn? Vroeger had ik een spraakgebrek, nu ben ik een vlotte babbelaar. Ik ben geen stresskonijn en kan goed presteren onder druk. Mijn zwakste kanten? Euh, het is wel moeilijk om van jezelf je zwakste kanten op te sommen, maar ik kan koppig zijn”, lacht hij.

Eén familie

Branco wil tijdens de komende maanden het beste van zichzelf tonen. “Als kind had ik een spraakgebrek, maar dat kon ik overwinnen. Ik slaagde erin mijn overgewicht te verliezen. Nu doe ik mee aan Mister Gay Belgium. Als ik mij op iets focus, dan kan ik het waarmaken. Ik wil de homogemeenschap tonen dat we één grote familie zijn. Ik zeg vaak tegen mijn vrienden: jullie zijn mijn zusjes.”

“Een groot deel van de mannen heeft geen kinderwens. Maar als je je eigen vrienden dichtbij kan houden, dan heb je ook een mooi leven. Wat ik ermee wil bereiken? De ultieme droom is winnen, maar de ervaring is sowieso mooi meegenomen.”

The post “In anderhalf jaar tijd verloor ik 44 kilo”: Branco Craeyeveld is finalist in Mister Gay Belgium is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken

Van eindeloos lange lokken, tot een snit net onder de schouders. In het Wevelgemse kapsalon Coup de Foudre werd het startsignaal gegeven, voor de lokale deelname aan de Think Pink actie. Lokken haar worden er op die manier verzameld, om pruiken te kunnen maken voor kankerpatiënten.
The post Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt

Lees meer »

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

Op vrijdagavond 17 mei opent pop-upzomerbar Boho Village Experience voor de vierde keer de deuren in Blankenberge. Naast zwoele beats en voetbal op groot scherm, kan je er dit jaar voor het eerst ook genieten van een frisse plons in het openluchtzwembad. “Uniek aan onze kust.”
The post Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Hel breekt los in ‘Familie’: opperschurk Bert Van den Bossche is terug

Al wekenlang wordt er volop gespeculeerd onder de ‘Familie’-kijkers? Wie is Joris, die enkele maanden geleden zijn intrede maakte, en wat is hij van plan? De gekste theorieën deden de ronde. Is het Simon Feyaerts, Xavier Latour, of zelfs Didier De Kunst? Vrijdagavond vielen de puzzelstukjes eindelijk in elkaar en werd Joris’ geheim onthuld. En zo maakt één van de

Lees meer »

Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse van Duinkerke

Warre Vangheluwe heeft vrijdag de vierde etappe gewonnen in de 68e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro). In de sprint na een kasseirit over 166,8 kilometer tussen Mazingarbe en Pont-à-Marcq haalde onze 22-jarige landgenoot van Soudal Quick-Step het van de Ier Sam Bennett (Decathlon-AG2R La Mondiale).
The post Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse

Lees meer »

Kale eikenbomen in Bree, maar dat is niet het werk van processierupsen

In Bree zijn heel wat eikenbomen sterk aangevreten, maar dat komt niet door de gevreesde eikenprocessierups. Het is het werk van de rupsen van de wintervlinder. Omdat die rupsen geen hinder veroorzaken, gaat de stad de bomen niet behandelen. In heel Limburg zijn er dit jaar nauwelijks processierupsen. Het Provinciaal Natuurcentrum en de gemeentebesturen hebben daarom beslist om niet preventief

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »