Kledingwinkel Ro-Time in Dadizele sluit na 44 jaar de deuren

Na 44 jaar houdt de bekende kledingwinkel Ro-Time binnenkort op te bestaan. Op 15 augustus, de hoogdag van Dadizele, opent zaakvoerder Roland Vanackere voor de laatste keer. De outlet in Koksijde blijft nog een jaartje langer open. “Door het online shoppen en de vele werken in het centrum, hebben we beslist om iets vroeger te stoppen dan aanvankelijk gedacht”, aldus de 70-jarige oprichter.

Al 44 jaar is Ro-Time een vaste waarde in het centrum van Dadizele. Zaakvoerder Roland Vanackere is afkomstig van Moorslede. “Nadat ik enkele jaren als gerant had gewerkt in een kledingzaak, besloot ik een eigen winkel te starten. Dadizele leek me een goede plaats. De gemeente lokte toen nog veel volk dankzij het Dadipark en de basiliek.” De winkel heette aanvankelijk Ro-Jeans, maar werd al na enkele jaren omgedoopt tot Ro-Time. “Omdat we hier veel meer verkopen dan jeans alleen.” Ro-Time breidde al snel uit. Een tweede en derde winkel in Izegem en Menen, werd opgestart. “Het waren heel drukke tijden, want ik had toen ook nog een groothandel in jeans”, aldus Roland.

minder verkoop

Inmiddels heeft Ro-Time nog twee vestigingen: de oorspronkelijke in Dadizele en een outlet in Koksijde. “De voorbije jaren is de verkoop toch iets minder in vergelijking met vroeger. Toen kregen we nog heel wat jonge mensen over de vloer. Door het online shoppen is de omzet toch met zo’n 25 procent gedaald.” Ook de vele werken in het centrum van Dadizele speelt Ro-Time parten. “Eerst waren er de werken aan het voormalig gemeentehuis, nu is een groot wegen- en rioleringsproject aan de gang. We merken dat de klanten de weg minder vlot vinden.” Roland speelde aanvankelijk met het idee om nog enkele jaren verder te doen, maar inmiddels werd een einddatum voor Ro-Time in Dadizele geprikt.

hoogdag

Dat wordt 15 augustus, de dag van de jaar- en avondmarkt in Dadizele. “Een hoogdag voor de gemeente waarop we goed verkopen”, zegt Roland.

In Ro-Time Dadizele is de uitverkoop al gestart. “De winkel in Koksijde blijft wel nog een jaartje open. De bedoeling is om daar volgende zomer, na het seizoen, de deuren te sluiten.”

Wat Roland en zijn vrouw Els straks zullen doen, weten ze nog niet. “We zijn hier 7 op 7 open. De dagen zullen er plots anders uitzien. We blijven wel in de gemeente wonen.” Het pand op de Plaats in Dadizele komt straks te koop.

The post Kledingwinkel Ro-Time in Dadizele sluit na 44 jaar de deuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Post Title

De Sint-Paulusschool tekende voor het eerst in op de officiële digitale aanmeldingsprocedure. Daardoor kwamen in totaal 120 scholieren op de wachtlijst van hun eerste voorkeur terecht, wat heel wat frustraties bij de ouders veroorzaakt. Deze week kampeerden enkelen van hen ’s nachts voor een andere campus om ook daar niet uit de boot te vallen. “Zelfs een tweeling kan niet

Lees meer »

“Niemand wordt beter van een handelsoorlog met China, al zeker niet de consument”

De Verenigde Staten hebben een nieuwe stap gezet in hun economische oorlog met China. President Joe Biden kondigde dinsdag een verhoging aan van de importtarieven op verschillende producten. Vooral de verhoging van de importheffing op Chinese auto’s van 27,5 naar 102,5 procent springt in het oog. Het handelsbeleid van Joe Biden moet niet onderdoen voor dat van zijn voorganger.

Lees meer »

Donald Trump belooft klimaatwetten te schrappen als oliebazen 1 miljard dollar aan verkiezingscampagne doneren

Als grote oliebedrijven 1 miljard dollar aan de Trump-campagne doneren, dan zal Donald Trump – als hij de verkiezingen wint – een hele resem klimaatregels schrappen of versoepelen. Dat beloofde de oud-president volgens The Washington Post aan een groepje oliemagnaten tijdens een diner in zijn buitenverblijf Mar-a-Lago. Onder meer elektrische wagens en hernieuwbare energie zouden eraan moeten geloven.

Lees meer »

Wingene heeft het minste werklozen van Vlaanderen

De cijfers zijn in de nationale media een beetje ondergesneeuwd door de slechte resultaten in Brussel en Wallonië, maar het stond er wel zwart op wit: Wingene telt met amper 2,24 % het minste aantal werklozen in heel Vlaanderen. Schepen voor Lokale economie Ann Mesure is niet verbaasd. “We tellen hier heel wat sterke ondernemers”, reageert ze.
The post

Lees meer »

Andenne in shock nadat lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “17-jarige daagde z’n vrienden uit”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dashcam­beel­den tonen hoe trucker Wesley (37) ook slachtof­fer wordt van bruggooi­ers: “Zonder die metalen plaat was ik dood”

Het incident waarbij een Roemeense trucker om het leven kwam nadat jongeren een riooldeksel in zijn cabine gooiden, brengt ook voor de West-Vlaamse vrachtwagenchauffeur Wesley (37) nare herinneringen boven. Twee jaar geleden gooiden onbekenden een verkeerspaal in zijn cabine. Zijn dashcam registreerde alles. “Zonder de metalen lichtbuis bovenaan was die recht in mijn borstkas beland.”

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Sing Again’: “Nooit gedacht dat mijn hart een sprongetje zou maken bij het terugzien van iemand als Dean”

Wat talentenjachten betreft spant VTM al 35 jaar de kroon, van ‘De Soundmixshow’ tot ‘Idool’ en ‘The Voice’. Het nieuwe ‘Sing Again’ brengt nu 22 deelnemers uit al die tv-wedstrijden terug naar het scherm. Een heerlijke trip down memory lane of even vervelend als een schoolreünie? Onze tv-recensent velt een oordeel nu er twee afleveringen de revue gepasseerd zijn.

Lees meer »

Van rijbewijs tot belastingbrief en verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »