KIJK. Ontsnapte koninklijke paarden zaaien vernieling in centrum Londen: vier gewonden, onder wie drie soldaten

In het centrum van Londen zijn vanochtend vijf paarden van de Household Cavalry losgebroken. Ze sloegen op hol toen ze de Hyde Park Barracks verlieten voor een oefening. Vier mensen, onder wie drie soldaten, raakten gewond. Op sociale media circuleren beelden van twee loslopende paarden, het witte paard zit helemaal onder het bloed. Hoe zwaargewond de slachtoffers of de dieren zijn, is voorlopig onduidelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie

De Spartanen van Dikkebus zijn er net niet in geslaagd om een ticket te veroveren naar tweede provinciale. In de eerste ronde van de eindronde verloren ze na strafschoppen van Daring Ruddervoorde.
The post Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na bijna 10 jaar komt Sam Gooris met nieuwe solomuziek: “Ik ben écht niet bezig met records, nominaties of hoeveel optredens ik per jaar heb”

Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar Sam Gooris (51) pakt nog eens uit met een nieuwe solosingle. Aan populariteit heeft de man geen gebrek, want met klassiekers als ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’ draait de sympathieke hij al jaren succesvol mee in de Vlaamse showbizz. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw GVA-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Veilinghuis Bidly vindt onderdak in Galerie Papillon

Veilinghuis Bidly is een online veilingplatform voor kunst en waardevolle goederen, opgestart in 2006. Sinds februari is het bedrijf ook fysiek aanwezig in een winkelpand in de Adolf Buylstraat 41 en vanaf nu organiseert Bidly ook maandelijks kunstveilingen van de aangeboden kavels in de voormalige Galerie Papillon in de Madridstraat 2. “Iedere laatste weekend van
The post Veilinghuis Bidly

Lees meer »

Amnesty: Chinese studenten in het buitenland leven in angst voor intimidatie, pesterijen en surveillance door Peking

Studenten uit China en Hongkong die in het buitenland studeren, leven in angst voor intimidatie, pesterijen en surveillance door de Chinese overheid. Dat zegt Amnesty International in een nieuw rapport over de “transnationale repressie door Peking in de buitenlandse universiteiten”. Ook de in China achtergebleven familieleden van de studenten zijn een doelwit.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Moet nog beslissen of ik voor klim wissel naar wegfiets”: Uijtdebroeks begint om 16u15 aan tijdrit, volg het op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

Auto brandt uit bij garage, bewoner wordt onwel

Een voertuig vloog donderdagnamiddag in brand bij een garage in Zonnebeke. De bewoner zag z’n wagen uitbranden, werd onwel en moest even bekomen in een ziekenwagen.
The post Auto brandt uit bij garage, bewoner wordt onwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zonder overname is licentie niet mogelijk”: KV Oostende heeft mirakel nodig om faillissement af te wenden

Vrijdag verschijnt KV Oostende voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) om zijn licentiedossier voor te leggen. Op dit moment is de overname door Apex Capital Global echter van de baan en is er dus geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck geeft uitleg.
The post “Zonder overname is licentie niet

Lees meer »