Cliff Vansteene op zoek naar elektrische gitaar van onverwacht overleden tweelingbroer Andy

Cliff Vansteene verloor anderhalve maand geleden onverwacht zijn tweelingbroer Andy. Nu is hij op zoek naar een elektrische gitaar die hij in de jaren ’90 samen met zijn broer kocht. Die veranderde al enkele keren van eigenaar, maar door het verlies van zijn broer wil hij die nu terug. “We hebben er zo veel leuke herinneringen aan”, zegt Cliff.

Op 5 maart kreeg Cliff het verschrikkelijke nieuwe dat zijn tweelingbroer Andy er niet meer was. De band tussen de twee tweelingbroers was sterk, zoals dat doorgaans bij tweelingbroers of -zussen is. Ze groeiden samen op, staken samen kattenkwaad uit, waren getuige van elkaars eerste liefde, gingen ook later samen uit, enzovoort. Het rijtje herinneringen aan Andy is bijzonder lang. Beiden waren ook metalliefhebbers en in 1994 richtten ze samen met enkele vrienden het bandje ‘Human Remains’ op.

“Daarvoor hadden we een coole en stoere gitaar nodig”, blikt Cliff terug. “We vonden zo’n stoere gitaar via een zoekertje. Het werd uiteindelijk een B.C. Rich Warlock NJ 1987 in fluo groen. Het ging dan ook om een uniek exemplaar. En bovendien niet goedkoop. Maar die gitaar, die wilden we in ons bezit krijgen en dus legden we onze spaarcenten samen. We betaalden toen 10.000 Belgische Frank. Dat is nu 250 euro en nu lijkt dat peanuts, maar toen was dat veel geld.”

Doorverkocht

In 1998 werd Cliff papa en zo werd het gitaarspelen bijzaak. “Andy was de zanger van ons twee en de gitaar raakte in de vergeethoek, waar hij vooral stof vergaarde. Twee jaar later gaf ik de gitaar aan een vriend die ook gitaar speelde. Jaren later hoorde ik dat ook hij die verkocht. Op de begrafenis van Andy sprak ik met een jeugdvriend die ondertussen in Alken woont. Hij toonde me een foto van de gitaar. Bleek dat ook hij die even in zijn bezit had gehad. Ook hij verkocht die in 2005 uiteindelijk in Rudy’s Music Shop in Oostende. Van daaruit moet hij doorverkocht geweest zijn.”

Op vandaag blijkt de gitaar spoorloos te zijn. Cliff wil de gitaar echter graag terug. “Het verlies van mijn broer heeft diepe wonden geslagen. Had ik toen geweten wat ik vandaag weet, dan had ik die gitaar meer gekoesterd. Door die emotionele waarde wil ik de gitaar graag terug. Niet om op te spelen, want ik heb een collectie van zestien gitaren. Die gebruik ik om met mijn huidige band ‘Moedeloos’ te spelen, maar vooral door het feit dat ik die samen met mijn broer kocht”, aldus Cliff.

Wie meer info heeft over de unieke gitaar die ooit aan de tweelingbroers toebehoorde, wordt gevraagd om contact op te nemen via [email protected].

The post Cliff Vansteene op zoek naar elektrische gitaar van onverwacht overleden tweelingbroer Andy is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky ontslaat baas veiligheidsdienst – “Oekraïense drone raakt Russische raffinaderij na tocht van 1.500 kilometer”

Lees hier al het nieuws van donderdag 9 mei terug over de oorlog in Oekraïne. Een Oekraïense drone heeft 1.500 kilometer gevlogen vooraleer een Russische raffinaderij in de republiek Basjkirostan geraakt werd. “Een nieuw afstandsrecord”, liet een bron uit de Oekraïense defensiesector aan het Franse persbureau ‘AFP’ weten. In een speech ter gelegenheid van de Dag van de Overwinning stelde

Lees meer »

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS (VTM 2). Van Gerwen wint van Price

De spanning in de Premier League darts neemt toe. Met nog slechts twee reguliere avond voor de boeg belooft de strijd om de tickets voor de play-offs bloedstollend spannend te worden. Pakt Michael van Gerwen een van de vier tickets of grijpt hij voor de tweede keer ooit naast een plek bij de beste vier in de Premier League? Volg

Lees meer »

Huiszoeking op drie sites van bandenproducent Goodyear na dodelijke ongevallen

Er vinden dinsdag op drie Europese sites van de Amerikaanse bandenproducent Goodyear huiszoekingen plaats. Dat is het geval voor de sites in Frankrijk en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, zo bevestigt het parket van Besançon. Dat heeft een onderzoek geopend naar onvrijwillige doodslag na verschillende dodelijke ongevallen door klapbanden bij vrachtwagens.

Lees meer »

Gigantisch kunstwerk verwelkomt reizigers in Veurne

In samenwerking met Kunstenaarscollectief Treepack heeft in april 2024 de stationsdoorgang van Veurne een opvallende metamorfose ondergaan. Wat ooit een grijze, saaie doorgang was, is nu veranderd in een waar kunstwerk, met de hoofdletter K.
The post Gigantisch kunstwerk verwelkomt reizigers in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze noemen haar nu de panter van Sint-Idesbald”: vrouw (63) ontkent dat ze politieman krabde na bemoeizucht

Een 63-jarige vrouw die in Bastogne woont maar al jaren een vakantiewoning heeft in Sint-Idesbald bij Koksijde, riskeert een celstraf omdat ze een politieman gekrabd zou hebben. Dat zou gebeurd zijn nadat de vrouw zich kwam bemoeien toen de politie een verkeersovertreding van een andere vrouw wou vaststellen. F.C. ontkent met klem dat ze de politieman verwondde. “Ze is het

Lees meer »