Brand in centrum van Geel onder controle: zes appartementen tijdelijk onbewoonbaar

In de Verbueckenstraat in het centrum van Geel is woensdagmiddag een brand uitgebroken in een gebouw met sociale appartementen. Zes appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar. 

Meer krantenkoppen in België

Verdienstelijke personen op cultuurvlak gehuldigd in Zwevegem: “Cultuurhelden niet vergeten”

In Zwevegem zijn liefst 55 erkende culturele verenigingen actief die een ruim en divers aanbod voorzien. Jaarlijks zet de gemeente de personen in de bloemetjes die zich het afgelopen jaar op een of ander vlak cultureel verdienstelijk hebben gemaakt of die een lange staat van verdienste in het verenigingsleven kunnen voorleggen.
The post Verdienstelijke personen op cultuurvlak gehuldigd in

Lees meer »

Regering hoopt met goedkope stroom investering ArcelorMittal naar Gent te halen

De federale regering biedt staalproducent ArcelorMittal goedkope elektriciteit aan in de hoop het bedrijf zo te overtuigen een belangrijke investering te plannen in de Gentse vestiging. ArcelorMittal plande een miljardeninvestering in nieuwe duurzame ovens in de Gentse haven, maar dreigt die over te hevelen naar Frankrijk. De Franse regering zou met een monstersubsidie van 1 miljard euro zwaaien.

Lees meer »

AvrosTros tekent protest aan tegen diskwalificatie Joost Klein

De AvroTros, de omroep die de Nederlandse inzending organiseert, gaat bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aantekenen tegen de ‘gang van zaken’ rond de diskwalificatie van Joost Klein bij het Songfestival. Algemeen directeur Taco Zimmerman zei dat in de uitzending van het programma EenVandaag zaterdagavond.

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt Tinne Van de Straeten in conflict met MR-voorzitter Bouchez: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoeks­commissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »

Landschapsfotograaf legt noorderlicht vast in Torhout

Dit weekend is hoogst uitzonderlijk het noorderlicht te zien in onze streken. Landschapsfotograaf Glenn Vanderbeke uit Torhout kon het bijzondere fenomeen vast leggen.
The post Landschapsfotograaf legt noorderlicht vast in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwaar slechtziende Annemie (65) uit Egem maakt kunst in vilt: “Ik zie mijn werken niet”

De Egemse Annemie Vermeulen, die zwaar slechtziend is, heeft vorig weekend deelgenomen aan Open Atelier met haar kunstwerken in vilt. En recent kreeg ze via haar zoon Randall een kunstwerk van kunstenaar Hanse Cora, een appreciatie voor haar nooit aflatend enthousiasme. Stof genoeg dus, om eens met deze bijzondere dame te praten.
The post Zwaar slechtziende Annemie (65) uit

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Klaar met Mandela

Dertig jaar democratie heeft de Zuid-Afrikanen meer ontgoocheling dan wat anders gebracht. De komende verkiezingen dreigen een afstraffing te worden voor het ANC van wijlen Nelson Mandela.

Lees meer »