Vanaf deze leeftijd vinden mensen je oud: “Dus vanaf september word ik aanzien als een oude man?”

74 jaar en 8 maanden. Dan ben je oud. Of beter: dan vinden veertigers, vijftigers en zestigers dat je oud bent. Voelen sterrenchef Johan Segers, acteur Herbert Flack en zangeres Liliane Saint-Pierre zich al klaar voor de rollater? “We worden niet graag in een categorie weggezet”, zegt geriater Elisabeth Vander Stichele.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners van wijk rond Kabouterbos zagen het rond hen verloederen: “Ik zal blij zijn als ik hier weg ben”

Kortrijk is nog altijd in de ban van twee verkrachtingszaken. Yandro Vandemaele en Kaste Dene groeiden op in de Scheutistenlaan op de Sionwijk, palend aan het Kabouterbos waar een van de verkrachtingen gebeurde. Hun wijk is sinds enkele jaren negatief veranderd, zeggen de twee. “We zien het met lede ogen aan, vooral de afgelopen jaren is het erger geworden.”

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Plantrekkers

01:00 De doorrekening van partijprogramma’s door het Federaal Planbureau heeft weer veel meer aandacht gekregen dan ze verdient. We zullen niet blijven herhalen dat ze daar niet kunnen rekenen, moeder snijd…

Lees meer »

Kamal Kharmach over ondernemen in West-Vlaanderen: “Roddel eens over je eigen bedrijf”

Wat maakt je een goede ondernemer? Wat zijn de do’s en de don’ts? Wie anders dan de bekendste ‘bedrijvendokter’ van het land kan ons daar een antwoord op geven? Kamal Kharmach redde in zijn VRT-reeks ‘Andermans zaken’ al tal van bedrijven, waaronder enkele West-Vlaamse ondernemingen.
The post Kamal Kharmach over ondernemen in West-Vlaanderen: “Roddel eens over je eigen bedrijf”

Lees meer »

Toby Alderweireld krijgt waarschuwing na stevige uithaal richting arbitrage

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Antwerp-sterkhouder Toby Alderweireld een waarschuwing gegeven na zijn uitlatingen in de pers over de arbitrage. De 35-jarige verdediger deed eerder deze maand na afloop van de thuisnederlaag tegen Club Brugge (1-2) stevig zijn beklag over de scheidsrechters tijdens de Play-offs en noemde hun niveau in de pers “echt dramatisch”.

Lees meer »

Van rijbewijs tot belastingbrief en verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Creatieve duizendpoot Isabelle (42) opent atelier: “In de voetsporen van oma”

De van oorsprong Roeselaarse Isabelle Matthys (42) is een artistieke duizendpoot. Ze specialiseerde zich in kledij op maat en opende onlangs haar nieuwe atelier in Sint-Denijs-Westrem, waar ze nu woont. “Nu ik het creatieve en het sociale kan combineren, is de cirkel rond.”
The post Creatieve duizendpoot Isabelle (42) opent atelier: “In de voetsporen van oma” appeared first on

Lees meer »

Derde leerjaar Sint-Jozef Leffinge bezoekt het gemeentehuis

Onlangs trokken de leerlingen van het derde leerjaar van de vrije basisschool Sint-Jozef uit Leffinge naar het gemeentehuis. De klas van juf Nele Proot kreeg door schepen Natacha Lejaegere een rondleiding in het gemeentehuis en het MAC. De schepen nam de kinderen mee achter de schermen van verschillende gemeentediensten. Daarnaast trokken de leerlingen naar de
The post Derde leerjaar

Lees meer »

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »