Ben je écht oud als je 75 bent? BV’s op leeftijd getuigen: “Als je voelt dat je lichaam niet meer kan volgen, dan wordt het moeilijk”

74 jaar en 8 maanden. Dan ben je oud. Of beter: dan vinden veertigers, vijftigers en zestigers dat je oud bent. Voelen sterrenchef Johan Segers, acteur Herbert Flack en zangeres Liliane Saint-Pierre zich al klaar voor de rollator? “We worden niet graag in een categorie weggezet”, zegt geriater Elisabeth Vander Stichele.

 

Meer krantenkoppen in België

Chinese automerk Leapmotor komt in september naar België

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Leapmotor komt in september naar negen Europese landen, waaronder België. Dat zal gebeuren via Leapmotor International, een joint venture waarin autoconcern Stellantis een belang van 51 procent heeft en Leapmotor de rest, zo hebben beide ondernemingen dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.
The post JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke appeared first

Lees meer »

Wat een kanontijd! Filippo Ganna blaast tegenstand weg in de Giro, leider Pogacar tweede en deelt klein tikje uit aan concurrenten

De veertiende etappe in de Giro was een grotendeels vlakke tijdrit van 31,2 kilometer. Al snel zette Filippo Ganna een eerste kanontijd neer. Geen enkele renner kwam ook maar in de buurt van de tijd. Maar dat was buiten leider Tadej Pogacar gerekend. De Sloveen zorgde voor een heuse nagelbijter. Echter trok de Italiaan aan het langste eind. Pogacar verstevigde

Lees meer »

Kleine Lowie (6) verliest strijd tegen hersentumor: “Je koos Moederkesdag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik

De Brugse politie heeft 18 nieuwe elektrische fietsen in gebruik genomen. Het gaat om stadsfietsen bestemd voor de wijk- en de jeugdinspecteurs die nu nog op eigen kracht rondrijden.
The post Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Waaiers in etappe 13, Merlier en Milan hebben slag gemist

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

100.000 bezoekers vonden de weg naar de Havenfeesten in Blankenberge

Van donderdag tot en met zondag vond in Blankenberge een nieuwe editie plaats van de Havenfeesten. Dit event bood een mix van unieke schepen, muziekoptredens, vissersambachten, folklore en animatie. Dankzij het zonnige lenteweer lokte de vierdaagse een recordaantal bezoekers dit jaar.
The post 100.000 bezoekers vonden de weg naar de Havenfeesten in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

OPROEP. Praat u (zeer) open over uw loon met collega’s?

Al veel taboes zijn gesneuveld de voorbije jaren, maar over onze loonbrief blijven we – meestal – angstvallig zwijgen. Toch merken bedrijven en hr-dienstverleners stilaan een kentering: collega’s delen steeds vaker wat ze verdienen. Acerta plakte er zelfs een cijfer op. Volgens hen zijn liefst zes op de tien werknemers vandaag transparant over hun loonpakket tegen collega’s. Vooral jongere collega’s

Lees meer »

Leonardo uit Harelbeke gaat als enige Belg in première met veelbelovende film: “Cannes is als een droom die uitkomt”

De debuutfilm van regisseur en scenarist Leonardo van Dijl (33) uit Harelbeke gaat zaterdag in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. ‘Julie Zwijgt’ is – onder meer dankzij een straffe cast en crew – allerminst een toevalstreffer. Van Dijl stond de afgelopen jaren al op de set met Oscar and the Wolf, Clouseau en Natalie Portman. Al werd de liefde

Lees meer »

LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”.

Lees meer »