“Blij dat ik hier nog ben en eindejaar kan vieren”: Johan (75) krijgt tweede hartaanval in Jan Breydelstadion

Johan Van Meulebroeck (75) zal 2023 niet vlug vergeten. Toen hij samen met zijn dochter Isabel (42), schoonzoon Günther (48) en kleinzoon Gilles (13) naar een voetbalmatch in het Jan Breydelstadion trok, kreeg hij voor de tweede keer een hartaanval. “Deze keer gebeurde het in de tribune”, blikt Johan terug.

Al heel zijn leven is Johan Van Meulebroeck een supporter van Club Brugge. “In mijn jonge jaren miste ik samen met mijn vriend Rudy Van Coellie uit Loppem geen enkele thuismatch”, vertelt Johan. “Met de komst van mijn kinderen Stijn en Isabel kwam daar verandering in en begon ik het voetbal thuis op tv te volgen. Maar een jaar of vijf geleden pikte ik de draad weer op. Sindsdien had ik weer een abonnement en was ik bij elke thuismatch van de partij.”

“Precies op dezelfde plek op de tribune kreeg ik weer een hartstilstand”

Iets meer dan twee jaar geleden, op 24 september 2021, liep wat een leuk voetbaluitje had moeten worden, helemaal anders af. Tijdens een match van Club Brugge tegen OHL krijgt Johan een hartaanval. “Bij het verlaten van de tribune zakte ik in elkaar”, vertelt Johan, die een kwartier lang gereanimeerd werd. “Gelukkig hadden attente Rode Kruis-medewerkers me zien in elkaar zakken en waren ze onmiddellijk bij mij om me met een AED-toestel te reanimeren. Had ik mijn hartaanval een paar minuten later gehad, dan zouden de hulpverleners mij nooit opgemerkt hebben en had ik het waarschijnlijk niet overleefd”, aldus Johan, die vier overbruggingen kreeg en lange tijd moest revalideren. “Om te voorkomen dat de hechtingen van mijn openhartoperatie niet open gingen, moest ik maandenlang een harnas dragen. Het duurde een jaar voor ik weer de oude was”, aldus Johan.

Helemaal verrast door het feit dat hij een hartaanval kreeg, was Johan niet. “Zowel mijn vader als mijn vier broers stierven aan een hartstilstand. Het zit dus in onze genen. Indien het niet in het stadion van Club Brugge gebeurd was, dan was het ergens anders gebeurd. Want om nu te zeggen dat ik een hartaanval kreeg door me te ergeren aan de scheidsrechter en de tegenstander, dat is volgens mij ook vergezocht.”

Abonnement verkocht

Een selfie van Johan en zijn dochter in het Jan Breydelstadion. Minder dan een uur later krijgt Johan voor de tweede keer een hartaanval. © GF

Na die hartaanval verkocht Johan zijn abonnement en besloot hij om geen thuismatchen van Club Brugge meer bij te wonen. Tot begin november zijn dochter hem laat weten dat ze vier kaartjes heeft voor de Europese match Club Brugge-Lugano. “Ik was net langs geweest bij de cardioloog en voelde me goed en besloot om mee te gaan. Samen met mijn dochter Isabel, haar man Günther en hun zoon Gilles zaten we opnieuw in tribune 324. Eigenlijk deed het met wel wat om weer te zijn op de plek waar ik een hartinfarct gekregen had. Nooit had ik kunnen denken dat ik precies op dezelfde plek weer een hartinfarct zou krijgen. Toch gebeurde het onmogelijke en viel ik op 9 november tijdens de match Club Brugge – Lugano tegen mijn dochter. Het toeval wou dat er op de rij voor ons een ambulancier en een verpleger zaten, die niet twijfelden en me meteen begonnen te reanimeren. Ook het Rode Kruis schoot weer in actie en na twintig minuten reanimeren, was er weer pols, werd me later verteld.”

Anderhalve maand later is Johan, die nu door het leven gaat met een defibrillator, blij dat hij het kan navertellen. “Mijn ribben doen nog wat pijn van de reanimatie, maar voor de rest ben ik weer helemaal de oude. Vanaf nu ga ik wel nooit meer naar het Jan Breydelstadion. Thuismatchen zal ik volgen in café Het Eerste Huis”, aldus Johan, die momenteel samen met vrienden en familie volop geniet van een mooie eindejaarsperiode.

The post “Blij dat ik hier nog ben en eindejaar kan vieren”: Johan (75) krijgt tweede hartaanval in Jan Breydelstadion is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dashcam­beel­den tonen hoe trucker Wesley (37) ook slachtof­fer wordt van bruggooi­ers: “Zonder die metalen plaat was ik dood”

Het incident waarbij een Roemeense trucker om het leven kwam nadat jongeren een riooldeksel in zijn cabine gooiden, brengt ook voor de West-Vlaamse vrachtwagenchauffeur Wesley (37) nare herinneringen boven. Twee jaar geleden gooiden onbekenden een verkeerspaal in zijn cabine. Zijn dashcam registreerde alles. “Zonder de metalen lichtbuis bovenaan was die recht in mijn borstkas beland.”

Lees meer »

Witte rook na bijna zes maanden: Nederland krijgt rechtse regering

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechtse regering. De rechts-radicale PVV, de liberale VVD, het nieuwe NSC van Pieter Omtzigt en de BoerBurgerBeweging hebben een akkoord gesloten. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Ronald Plasterk is volgens bronnen van De Telegraaf de beoogd premierskandidaat.

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s is godsgeschenk voor Dirk die spijsverteringsziekte heeft: “Ik ga vijf keer per week naar mijn favoriete hamburgerrestaurant, het is een droom dat er nu één hier is”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Dit tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een

Lees meer »

Gynaecoloog die ‘ongewenste behandelingsmethoden’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”

“Ik kreeg mijn voorschrift terwijl hij met zijn hand over de binnenkant van mijn dijen wreef.” Er was donderdagochtend weinig liefde in het Antwerpse hof van beroep voor Ben V.R. De 60-jarige gynaecoloog uit Turnhout kreeg een laatste kans om een wat gunstiger licht te doen schijnen op de verkrachtingszaak waar hij al enige tijd in vervolgd wordt. Een deskundigenverslag

Lees meer »

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »

“Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren diamanten jubileum

Monique Soete (79) en Willy Degans (81) mogen klinken op hun diamanten bruiloft. Ze werden door het college van burgemeester en schepenen in de bloemetjes gezet. Monique was jarenlang de uitbaatster van De Kipperen in Westende, waar legendarische feesten werden georganiseerd.
The post “Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren

Lees meer »

“Ik volgde mijn menselijk instinct”: Lucinda Brand stopt om ploeggenote te helpen na zware crash, maar krijgt aan finish rekening gepresenteerd

Elisa Balsamo (Lidl-Trek) kent het verdict na haar zware valpartij in de Ronde van Burgos. Ze liep breuken op aan de neus en de hand. Haar ploeggenote Lucinda Brand kneep de remmen dicht om Balsamo te helpen, maar krijgt de rekening gepresenteerd. Ze bolde daardoor namelijk drie minuten na de winnares over de streep en krijgt die tijdachterstand ook effectief

Lees meer »

Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden

Op zondag 26 mei wordt de Leopold-I-Esplanade weer omgetoverd tot een hondenparadijs. Voor alle hondenbaasjes en hun trouwe viervoeters wordt het Kwispelfestival een dag vol beweging en fun, met boeiende gratis demo’s en lezingen.
The post Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »