Van tabak tot surimisticks: hardleerse winkeldief uit Oostende krijgt bijkomende voorwaardelijke celstraf

Een 49-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank een bijkomende voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden gekregen voor 23 winkeldiefstallen. De man kreeg eerder al vijftien maanden effectief voor gelijkaardige feiten in dezelfde periode.

Tussen 2021 en oktober 2023 sloeg Chris V. 23 keer toe in winkels in onder meer Torhout, Gent, Nieuwpoort, Heverlee en Middelkerke. Meestal had hij het op alcoholische dranken gemunt, maar ook tabak, chocolade, kaas en surimisticks behoorden tot zijn buit. Daarnaast maakte V. ook gebruik van een gestolen bankkaart.

Volgens de verdediging liep het mis toen V. door echtelijke problemen naar de fles greep. De man belandde op straat en begon diefstallen te plegen om te overleven. “Vanuit de gevangenis probeert hij nu volop zijn leven terug op de rails te krijgen”, pleitte advocaat Lennert Cornette.

V. kreeg in oktober 2022 bij verstek al eens vijftien effectieve celstraf voor vier winkeldiefstallen waarbij hij telkens een fles sterke drank buitmaakte. Na verzet werd die straf begin januari bevestigd. Op verzoek van de verdediging hield de rechtbank rekening met deze eerdere veroordeling. (AFr)

The post Van tabak tot surimisticks: hardleerse winkeldief uit Oostende krijgt bijkomende voorwaardelijke celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »

Milan Fretin wint eerste rit van Vierdaagse van Duinkerke: “Misschien kan ik morgen opnieuw mijn kans gaan”

Milan Fretin heeft dinsdag de eerste rit van de 68e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro) op zijn naam geschreven. De 23-jarige renner van Cofidis, met Bredense roots, haalde het na 173 kilometer tussen Duinkerke en Le Touquet voor de Fransman Paul Hennequin (Nice Métropole Côte d’Azur). De Ier Sam Bennett (Decathlon AG2R La Mondiale) maakte als derde het

Lees meer »

Vijf jaar na fatale duik eert moeder Annita haar zoon Kurt Huberecht met goochelshow: “De jaren verzachten de pijn niet”

Na de zomervakantie, op 15 september, is het precies vijf jaar geleden dat Torhoutenaar Kurt Huberecht met zijn vriendin Nathalie Fiers bij een duikongeval op zee vermist raakte. Haar lichaam werd teruggevonden, het zijne niet. Op vrijdagavond 6 september in het cultuurcentrum de Brouckere organiseert Kurts moeder Annita Coolman als herdenking een goochelshow. Kurt goochelde zelf onder de artiestennaam Katana.<br

Lees meer »

Vapedampen bevatten giftige stoffen: AI-onderzoek analyseert 180 vapesmaken

Uit een Brits onderzoek, gepubliceerd op de website van ‘Scientific Reports’, is gebleken dat chemicaliën in vapedampen acuut giftig kunnen zijn bij verhitting en inademing. Met behulp van een AI-analyse van 180 vape-smaken concludeerden de onderzoekers dat de producten 127 acuut giftige chemicaliën, 153 gezondheidsrisico’s en 225 irriterende stoffen bevatten.

Lees meer »