Hardleerse winkeldief riskeert alweer twee jaar cel voor negen feiten in Brugge en Oostkamp: “Een doodtriestig geval”

Een 31-jarige Bruggeling blijft de veroordelingen voor winkeldiefstallen aaneenrijgen. Voor negen feiten in Brugse en Oostkampse supermarkten riskeert hij nu twee jaar effectieve celstraf. “We moeten de winkels hun rust teruggeven”, aldus de procureur.

Tussen 18 mei en 27 juli vorig jaar sloeg Stijn D. liefst acht keer toe in Brugse vestigingen van Colruyt, Carrefour en Delhaize. Een negende feite pleegde hij in de Lidl in Oostkamp. De drugsverslaafde dertiger had het telkens gemunt op eten en drinken.

Volgens procureur Jochen van Aalst was D. allesbehalve aan zijn proefstuk toe. De Bruggeling liep in het verleden al meerdere keren tegen de lamp voor winkeldiefstallen en kreeg in februari vorig jaar nog twee jaar cel, de helft met uitstel. Ook in Düsseldorf en Zeeland kreeg hij al straffen opgelegd.

Verdediging akkoord

Deze keer vroeg de procureur twee jaar effectief. “De beklaagde blijft maar voortdoen”, foeterde hij. “We moeten de winkels hun rust teruggeven en ook het signaal uitsturen dat de belastingbetaler dit niet langer pikt. Zij betalen draaien immers op voor die diefstallen, want winkels verrekenen die in hun prijzen.”

De verdediging kon zich vinden in een effectieve celstraf. “Mijn cliënt is een doodtriestig geval”, zo pleitte meester Peter De Becker. “Hij is al van jonge leeftijd verslaafd aan drugs en heeft al verschillende opnames achter de rug. Maar we krijgen hem niet op het goede pad. Misschien is het beter dat hij een tijdje in de gevangenis verblijft.” Het vonnis volgt op 5 april. (AFr)

The post Hardleerse winkeldief riskeert alweer twee jaar cel voor negen feiten in Brugge en Oostkamp: “Een doodtriestig geval” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Georges uit Brugge viert 100ste verjaardag

Op zondag 21 juli vierde Georges Despriet zijn honderdste verjaardag in restaurant Chagall. Schepen Pablo Annys feliciteerde de eeuweling in naam van het Brugs stadsbestuur.
The post Georges uit Brugge viert 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamala Harris belooft “niet te zwijgen” over menselijke leed in Gazastrook

Wat gebeurt in de Gazastrook is verschrikkelijk en de internationale gemeenschap mag niet wegkijken van het menselijke leed. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris donderdag (plaatselijke tijd) verklaard na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Ze beloofde niet te zullen zwijgen en stelde dat het hoog tijd wordt dat de oorlog stopt.

Lees meer »

Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval”

In een nieuwe stap om wateroverlast aan te pakken werd een nieuwe zandzakcontainer geplaatst in de Piljoenstraat. “We hopen ook binnenkort de werken aan het bufferbekken te hervatten.”
The post Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »