Hardleerse winkeldief riskeert alweer twee jaar cel voor negen feiten in Brugge en Oostkamp: “Een doodtriestig geval”

Een 31-jarige Bruggeling blijft de veroordelingen voor winkeldiefstallen aaneenrijgen. Voor negen feiten in Brugse en Oostkampse supermarkten riskeert hij nu twee jaar effectieve celstraf. “We moeten de winkels hun rust teruggeven”, aldus de procureur.

Tussen 18 mei en 27 juli vorig jaar sloeg Stijn D. liefst acht keer toe in Brugse vestigingen van Colruyt, Carrefour en Delhaize. Een negende feite pleegde hij in de Lidl in Oostkamp. De drugsverslaafde dertiger had het telkens gemunt op eten en drinken.

Volgens procureur Jochen van Aalst was D. allesbehalve aan zijn proefstuk toe. De Bruggeling liep in het verleden al meerdere keren tegen de lamp voor winkeldiefstallen en kreeg in februari vorig jaar nog twee jaar cel, de helft met uitstel. Ook in Düsseldorf en Zeeland kreeg hij al straffen opgelegd.

Verdediging akkoord

Deze keer vroeg de procureur twee jaar effectief. “De beklaagde blijft maar voortdoen”, foeterde hij. “We moeten de winkels hun rust teruggeven en ook het signaal uitsturen dat de belastingbetaler dit niet langer pikt. Zij betalen draaien immers op voor die diefstallen, want winkels verrekenen die in hun prijzen.”

De verdediging kon zich vinden in een effectieve celstraf. “Mijn cliënt is een doodtriestig geval”, zo pleitte meester Peter De Becker. “Hij is al van jonge leeftijd verslaafd aan drugs en heeft al verschillende opnames achter de rug. Maar we krijgen hem niet op het goede pad. Misschien is het beter dat hij een tijdje in de gevangenis verblijft.” Het vonnis volgt op 5 april. (AFr)

The post Hardleerse winkeldief riskeert alweer twee jaar cel voor negen feiten in Brugge en Oostkamp: “Een doodtriestig geval” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van Drew Barrymore en Reese Witherspoon tot Ruth Beeckmans: deze celebrities (en BV’s) keken naar de eclips in de VS

De VS was maandag in de ban van de totale zonsverduistering. Verschillende celebrities schaften zich een eclipsbrilletje aan. Drew Barrymore, Reese Witherspoon en Jamie Lee Curtis showen hun exemplaar op sociale media. Actrice Amy Schumer stond op de set, maar maakte even tijd op samen met collega’s naar het unieke fenomeen te kijken. Ook enkele BV’s konden de eclips waarnemen.

Lees meer »

Bewoners wooncomplex in Hoopstraat Oostende geëvacueerd na brand

In de Hoopstraat in Oostende ontstond dinsdagmiddag, kort voor 16 uur, brand in een wooncomplex. De aanwezige bewoners moesten hun woning verlaten. Drie van de vier woningen werden door de brandweer onbewoonbaar verklaard. Kwaad opzet is uitgesloten.
The post Bewoners wooncomplex in Hoopstraat Oostende geëvacueerd na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse binnenstad stroomt vol met Griekse voetbalfans

Een 2.000-tal fans van PAOK Saloniki hebben voor een groot voetbalfeest gezorgd in de binnenstad van Brugge. De sfeer was uitgelaten met vuurwerk en luid gezang, maar alles verliep zonder grote incidenten. Op een invalsweg naar Brugge heeft de politie wel een auto onderschept met vijf Griekse supporters die boksbeugels bij zich hadden.

Lees meer »

Hoe de exit van Conner Rousseau de neergang van Vooruit inluidde

Conner Rousseau keert terug naar de nationale politiek en wordt lijstduwer voor Vooruit in Oost-Vlaanderen. En daar zal zijn partij niet rouwig om zijn: in onze Grote Peiling gaat het immers alleen maar achteruit met Vooruit sinds zijn vertrek. “Heel veel mensen vinden dat iemand als Conner voor hen het verschil heeft gemaakt en dat ook in de toekomst nog

Lees meer »

Ontmoet de ‘maffiafamilie’ van Bianca Censori, de vrouw van Kanye West: “Haar oom is de Australische Al Capone”

Vaderlief is er niet mee opgezet, met Bianca Censori (29) die op dagelijkse basis naast haar man Kanye West paradeert in niets verhullende outfits. Maar Elia – bijnaam Leo – Censori is zelf geen heilig boontje. De Australiër met Italiaanse roots heeft een zwaar crimineel verleden, net als Bianca’s andere familieleden. De Censori’s staan bekend als een notoire maffiafamilie. Wat

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor vrouw (56) die 14-jarige stiefzoon misbruikte in Torhout

Een 56-jarige vrouw uit Maldegem heeft voor de Brugse rechtbank twintig maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor aanranding van haar 14-jarige stiefzoon en een zwakbegaafde jongeman (19) met de mentale leeftijd van een vijfjarige. De rechtbank hield rekening met haar blanco strafblad.
The post Voorwaardelijke celstraf voor vrouw (56) die 14-jarige stiefzoon misbruikte in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Davidsfonds Ledegem organiseert fietstocht met tuinconcertjes

Het Davidsfonds Ledegem pakt op zondag 21 april uit met het evenement ‘Verrassende tuintonen’. De vereniging koppelt een fietstocht aan verschillende tuinconcertjes. “Er is voor elk wat wils. Van dj Fluoveste tot Seraphine en Tim of de MFH Coverband.”
The post Davidsfonds Ledegem organiseert fietstocht met tuinconcertjes appeared first on KW.be.

Lees meer »