Eén op zes nieuwe tandartsen in België haalde diploma in Roemenië: “Met zo’n diploma word je zo goed als automatisch erkend”

Maar liefst 44 procent van de nieuwe tandartsen die vorig jaar een Riziv-nummer hebben aangevraagd, heeft zijn diploma in het buitenland gehaald. “Zo heeft één op de zes nieuwe tandartsen een Roemeens diploma. Bovendien is één op de tien Tunesiër, toch heeft niemand een Tunesisch diploma”, zegt Kamerlid Frieda Gijbels (N-VA).

 

Meer krantenkoppen in België

Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten dode opgeschreven”

De jonge dwergvinvis die maandagmorgen in Oostende aangespoeld is, is volgens de autopsie door dierenartsen van de faculteit geneeskunde gestorven aan uitputting, onderkoeling en ondervoeding. “Onze vermoedens worden daarmee bevestigd”, zegt Jan Haelters van het Instituut voor Natuurwetenschappen.
The post Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Omdat mobiliteit een basisvoorwaarde is om volwaardig mee te kunnen in de maatschappij, stelt Stad Oostende rolstoelfietsen, tandems en rolstoelen ter beschikking aan mensen met een beperking. Het bestaande aanbod werd aangevuld met een nieuwe elektrische rolstoelfiets. Die kunnen gratis ontleend worden in het Fietspunt onder het Station van Oostende.
The post Stad Oostende koopt nieuwe elektrische rolstoelfiets aan

Lees meer »

Knut Vyvey kwalificeert zich voor het WK Ironman 70.3

Knut Vyvey nam onlangs deel aan de Ironman 70.3 in Valencia en bemachtigde daar in zijn leeftijdscategorie een kwalificatie voor het WK van eind dit jaar in Taupo, Nieuw-Zeeland. “Het is misschien once in a lifetime. Mijn vriendin en ik hebben er over nagedacht en beslist om te gaan.” Het was dubbel feest voor Knut
The post Knut Vyvey

Lees meer »

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »