Denkey, El Khannouss, Amoura, Koita en Keita zijn genomineerden voor Ebbenhouten Schoen

Mohamed Amoura (Union), Kévin Denkey (Cercle Brugge), Bilal El Khannouss (Racing Genk), Mandela Keita (Antwerp) en Aboubakary Koita (STVV) zijn de vijf genomineerden voor de 33e uitreiking van de Ebbenhouten Schoen. Dat maakte de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Vier arrestaties voor zonnepanelendiefstal met waarde van bijna 1,2 miljoen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg heeft in een onderzoek naar mogelijke ladingdiefstallen met zonnepanelen de voorbije weken vier arrestaties verricht. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphol en Oosterhout. De waarde van de totale buit zou minimaal 1.174.000 euro bedragen. Dat maakte het parket van Limburg bekend.

Lees meer »

De gigantische geldmachine achter de Kardashians: “Één gesponsorde post levert Kendall Jenner 750.000 euro op”

Dankzij hun realityreeks ‘The Kardashians’ zijn ze niet alleen ‘s werelds bekendste tv-familie, maar ook één van de rijkste. De familie Kardashian-Jenner bouwde een imperium uit van eigen merken en sluit miljoenendeals met andere bekende merken. Goed voor een gezamenlijk vermogen van bijna twee miljard dollar, volgens ‘Forbes’. Wij duiken in hun portemonnee en ontdekken waarom de Kardashians ook de

Lees meer »

“Voor het eerst in járen hebben Albert en Paola daar weer met elkaar gedanst”: hoe Filip het huwelijk van zijn ouders redde

Het was niet hun geloof en het was niet prinses Astrid (61) die het huwelijk van koning Albert (89) en koningin Paola (86) heeft gered. Nee, het was koning Filip (64) die de doorslaggevende rol in de verzoening van zijn ouders speelde. Dat onthult Jo De Poorter in een nieuw boek over het gepensioneerde vorstenpaar, naar aanleiding van hun 65ste

Lees meer »

Eva Neirynck, afkomstig uit Waregem, haalt nomiantie binnen voor World Illustration Awards 2024

Illustrator Eva Neirynck, afkomstig uit Waregem, werd met haar illustraties van Vogel genomineerd voor de World Illustration Awards 2024. Eva haalde de selectie in de categorie van kinderpublicaties uit maar liefst 5.000 inzendingen van over de hele wereld. Vorig jaar won ze ook al met haar illustraties van Vogel de prestigieuze internationale illustratiewedstrijd Picture This!
The post Eva Neirynck,

Lees meer »

Operameisje Marjolein Acke wint ‘Sing Again’: “Een duet met Helmut Lotti? Hij mag mij altijd bellen”

Gezegend met een stem die zelfs de grootste criticasters imponeert. En voortaan ook de eerste winnares van ‘Sing Again’. Marjolein Acke (17) uit Gent liet in de finale haar drie concurrenten moeiteloos achter zich. “Ik had niet verwacht dat het publiek voor mij zou kiezen”, zegt ze in haar eerste gesprek na haar overwinning. Daarin vertelt ze ook over haar

Lees meer »

Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen euro in renovatie”

Twee jaar nadat kasteelheer Patrick Geelhand de Merxem het leven liet bij een jachtincident krijgt ‘zijn’ beschermde chalet een nieuwe bestemming: de Vlaamse regering pompt anderhalf miljoen euro in een renovatie tot jeugdverblijf. “Een fantastisch initiatief”, reageert Jean-Pierre, dichtste buur en broer van Patrick.
The post Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen

Lees meer »

Gemeente Kuurne Transformeert Wijzer tot Culturele Hub: “Er zit muziek in nieuwe bestemming”

Nu NEST, het nieuwe schoolgebouw in de Kattestraat te Kuurne, de deuren opent en de leerlingen en medewerkers van zowel Pienter als Wijzer eind juni hun huidige schoolgebouwen verlaten, ging de gemeente op zoek naar een nieuwe bestemming voor beide gebouwen. Aanvankelijk zouden beide schoolgebouwen te koop worden aangeboden aan een verkavelaar, die er een beperkt aantal woongelegenheden zou kunnen

Lees meer »

30ste Zomer van Antwerpen boort nieuw publiek aan met tv-acteurs, beats in een kerk en een ijsblok boven het Bonapartedok

Bij zijn dertigste editie pakt Zomer van Antwerpen uit met laagdrempelige en grootse attracties, zoals een lichtkasteel op het Operaplein of luchtacrobatie aan het MAS. Natuurlijk zijn er ook weer circus en theater, ditmaal zelfs met acteurs van het kleine scherm. “We willen steeds weer nieuwe bezoekers bereiken”, zegt programmator Patrick De Groote.

Lees meer »

Waarom het momenteel ‘code rood’ is voor hooikoorts

De hooikoorts­radar voorspelt code rood. Het pollenseizoen bereikt stilaan z’n piek en vooral de weergoden mogen we daarvoor vervloeken. Op één moment kan je maar beter binnenblijven, zegt een expert. “Veel mensen krijgen net dan een aanval van hooikoorts.”

Lees meer »

“Voor het eerst in járen hebben Albert en Paola daar weer met elkaar gedanst”: hoe koning Filip het huwelijk van zijn ouders redde

Het was niet hun geloof en het was niet prinses Astrid (61) die het huwelijk van koning Albert (89) en koningin Paola (86) heeft gered. Nee, het was koning Filip (64) die de doorslaggevende rol in de verzoening van zijn ouders speelde. Dat onthult Jo De Poorter in een nieuw boek over het gepensioneerde vorstenpaar, naar aanleiding van hun 65ste

Lees meer »