Brussels Airport zoekt 75 nieuwe bewakingsagenten: “Hopelijk veel vrouwelijke kandidaten”

Brussels Airport is op zoek naar 75 nieuwe bewakingsagenten. De luchthaven van Zaventem verwacht deze zomer een record aantal reizigers. Er zijn daarom dus veel nieuwe bewakingsagenten nodig. Beveiligingsfirma G4S hoopt dat heel wat vrouwen zich kandidaat stellen, want die zijn nodig om handbagage van vrouwen te controleren. 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey wint de 33e Ebbenhouten Schoen

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey is de winnaar van de 33e editie van de Ebbenhouten Schoen. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League maandagavond bekendgemaakt tijdens een gala in het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe. De 23-jarige Togolees haalde het voor de andere genomineerden Mohamed Amoura (Union), Bilal El

Lees meer »

Cultuurtrofee voor gepassioneerd amateurkunstenaar Solange Theys: “Een verdienstelijke winnaar”

De Culturele Raad van Lendelede overhandigt op vrijdag 17 mei om 19 uur in Den Tap de Cultuurtrofee 2023 aan kunstenares Solange Theys. Ze is een buitenbeentje op cultureel vlak, volgde diverse dansopleidingen, richtte haar eigen dansgezelschap ‘50fifty Dance Company op, werkt mee aan ‘Iedereen Digitaal’ in Lendelede… Kortom: ze is een verdiende winnaar!
The post Cultuurtrofee voor gepassioneerd

Lees meer »

Kattenkronkels warmt Ieper op voor 46ste Kattenstoet

Ieper is dit weekend helemaal in de ban van de kat. Als opwarmer voor de 46ste Kattestoet zondag kon je zaterdagavond al genieten van Kattenkronkels, een avondwandeling met verschillende acts, zoals de iconische Snoezepoezen en een reuzenopera.
The post Kattenkronkels warmt Ieper op voor 46ste Kattenstoet appeared first on KW.be.

Lees meer »

DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit de Brugse Ringvaart ruimen

Op dinsdag 14 mei tussen 9 en 13 uur vindt er een bergingsoperatie van obussen plaats in de Ringvaart ter hoogte van de Kazernevest in Brugge. De operatie wordt uitgevoerd door DOVO in samenwerking met de hulpdiensten. Bij toeval ontdekte de brandweer onlangs obussen uit de twee wereldoorlogen in het water.
The post DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Sing Again’: “Nooit gedacht dat mijn hart een sprongetje zou maken bij het terugzien van iemand als Dean”

Wat talentenjachten betreft spant VTM al 35 jaar de kroon, van ‘De Soundmixshow’ tot ‘Idool’ en ‘The Voice’. Het nieuwe ‘Sing Again’ brengt nu 22 deelnemers uit al die tv-wedstrijden terug naar het scherm. Een heerlijke trip down memory lane of even vervelend als een schoolreünie? Onze tv-recensent velt een oordeel nu er twee afleveringen de revue gepasseerd zijn.

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

“Israël kan ook alleen verder”: premier Netanyahu niet onder de indruk van Amerikaanse druk om offensief in Rafah te schrappen

"Israël is in staat om zijn vijanden alleen te verslaan." Dat is de boodschap van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, nadat de Amerikaanse president Joe Biden had gedreigd om geen aanvalswapens meer te leveren. Biden maakt zich zorgen over de plannen om een grondoffensief uit te voeren in de stad Rafah, waar meer dan 1,3 miljoen Palestijnen schuilen voor het

Lees meer »

LIVEBLOG. Spelers van Club komen aan aan Jan Breydel

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? In onderstaande liveblog zit u een hele dag op de eerste rij voor alle

Lees meer »