Zestiende editie van ‘I Love The 90’s’ lokte 16.000 bezoekers, waaronder ook terug héél wat West-Vlamingen

Met ruim 16.000 bezoekers waren ze, afgelopen weekend in de Trixxo Arena Hasselt waar van zaterdag op zondag de 16de editie van ‘I love the 90’s – The party’ plaatsvond. Met o.a. het verruimende Lasgo, een verrassende George Michael Tribute, K’s Choice, de terugkerende Poco Loco Gang en DJ Ward, werd het weer een onvergetelijke feestavond. De app en het cashless betalen waren nieuwigheden die het goed deden bij het publiek. Naar het verre Limburg reden ook talrijke West-Vlamingen. We kwamen mensen tegen van Lendelede, Wevelgem, Brugge, Torhout…

Dankzij de vroege bezettingsgraad kwam de 16de editie van ‘I love the 90’s – The party’ zaterdagavond al vrij vroeg op gang. Voor DJ Ward zijn vette 90’s schijven losliet, werd de massa al vroeg op de avond opgewarmd door CB Milton (‘It’s A Loving Thing’), Paradisio (‘Bailando’) en het vernieuwd herenigde Poco Loco Gang (‘Tropical Paradise’). “Fijn dat we met de happy-sound, die ooit begon in de Oost-Vlaamse discotheek Poco Loco, terug zijn. “De sfeer zat meteen goed, ook al viel ons optreden vrij vroeg op de avond. Voor de aanwezigen maakte dat niets uit, want die hadden gelijk de juiste energie beet. Over twee weken brengen we trouwen ook nog een nieuwe single uit (‘Alive) en ondertussen is de vraag naar boekingen groot. Zo staan we in november al op het Nederlandse Pump Up The 90’s,” zegt Tim Appelmans die mee aan de basis ligt van dit vernieuwde verhaal.

Na Ice MC, maar voor Vengaboys en Def Dames Dope, was het de beurt aan het vernieuwde Lasgo om te knallen. Peter Luts, die letterlijk net op tijd kwam aanwaaien uit Nederland, was met de nieuwe zangeres Nikki Born van de partij. “Ik vond het echt geweldig. Niet normaal. Wat een feest. Ik zag vanop het podium hoe alle mensen helemaal uit hun dak gingen. (lacht). Dit was binnenkomen door de grote poort met onze hits ‘Something’, ‘Alone’ en ‘Insomnia’, die allen werden opgenomen eind jaren negentig, maar uitgebracht in het begin van de Nillies. Nieuwe Lasgo-muziek is trouwens voor binnenkort,” zegt de 25-jarige Nikki.

Paradisio © gsm PADI

Na de optredens van Def Dames Dope, Vengaboys en DJ Ward zorgde Ivann Vermeer met Georges Michael-hits uit de jaren 90 (‘Freedom’, ‘Somebody To Love’) voor een nieuw hoogtepunt van de avond, waar de Belgische poprock-formatie K’s Choice naadloos kon op verder borduren. ‘Believe’, ‘Cocoon Crash’en ‘Not an Addict’ waren voltreffers voor de broers Sam en Geert Bettens. “We wisten vooraf niet goed aan wat we ons konden verwachten, maar het was heel plezant. Voor ons is dit een andere wereld, waarin ons optreden wordt omringt met dj’s. We hebben ons met onze muzikanten geamuseerd, maar ik had ook het gevoel dat het in de zaal goed zat, waar de mensen die livemuziek duidelijk konden smaken. Vandaag hebben we ook nog een theatershow afgewerkt in Nederland. Dat was heel intiem, akoestisch. Het contrast met ons optreden op ILT90’s kon niet groter zijn (lacht). Het is leuk om nog eens voor zoveel volk indoor te spelen, waarmee we allemaal nog meer goesting hebben gekregen in de festivalzomer,” zegt Sam Bettens.

Later in de nacht zorgden o.a. Marshall Masters (‘Don’t Touch That Stereo’), DJ’s Jan Verloet, Mental Theo en DJ Ward opnieuw voor de betere beats. Noteer zaterdag 26 april 2025 alvast in jouw agenda, want dan kan je in de Trixxo Arena Hasselt weer terecht voor ‘I love the 90’s – The party’. De ticketverkoop start binnenkort. (PADI & HOE)

The post Zestiende editie van ‘I Love The 90’s’ lokte 16.000 bezoekers, waaronder ook terug héél wat West-Vlamingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappeniers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”

In alle luwte zijn de Spaanse autoriteiten op zoek naar antwoorden in het moordonderzoek naar Laura Trappeniers. Wie haar vermoord heeft en waar haar echtgenoot Marc Olbrechts is, blijft onduidelijk. De tijd lijkt weg te tikken in het nadeel van de onderzoekers. “Maar onderschat de Guardia Civil niet”, zegt voormalig diensthoofd van de Speciale Eenheden Antwerpen en Limburg Carl Vorsselmans,

Lees meer »

Juryleden van talentenshows krijgen het online vaak hard te verduren: “Mensen beoordelen die soms beter zingen dan jij is niet makkelijk”

Amper 21 lentes jong, maar Aaron Blommaert mag voor het eerst zetelen in de jury van een VTM-show. “Al hoor ik bij ‘Sing again’ de term jury niet graag, we zijn er vooral om het over ons te laten komen”, vertelt Aaron. Zelf nam hij deel aan ‘Ketnet musical’ en ‘The voice kids’, dus ervaring met talentenjachten bezit hij zeker

Lees meer »

Zap Mama en Dreadzone worden headliners op Afro C Festival in Bredene

Bredene pakt dit jaar de draad van de wereldmuziek weer op. Het tweedaagse Afro C Festival brengt straks niet alleen bekende groepen uit de vier windstreken, bezoekers zullen er ook kunnen proeven van Argentijnse, Marokkaanse, Tibetaanse, Jamaïcaanse en Afro-Caribische specialiteiten. Op zaterdag is er ook een wereldculturenmarkt op het festivalterrein.
The post Zap Mama en Dreadzone worden headliners op

Lees meer »

Laatste fase van heraanleg stationsomgeving in Diksmuide gestart: “Nieuwe pendelparking met 160 plaatsen op komst”

De laatste fase van de heraanleg van de stationsparking in Diksmuide start. Daarbij zullen zowel de parking als de overweg tijdelijk zijn afgesloten. “Er komt een volledig nieuwe pendelparking met 160 plaatsen, een fiets- en wandeltunnel onder de sporen en een veilige in- en uitrit”, geeft burgemeester Lies Laridon mee.
The post Laatste fase van heraanleg stationsomgeving in Diksmuide

Lees meer »

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

Jenthe Verstraete start op Moederdag als favoriet op PK voor eigen publiek in eigen Ingelmunster

Jenthe Verstraete heeft de goede vorm te pakken. Hij werd afgelopen zaterdag mooi derde (en pakte de bergtrui) in Luik-Bastenaken-Luik voor juniores. Zondag 12 mei organiseert zijn supportersclub Team Jenthe het provinciaal kampioenschap in Ingelmunster. “We hebben voor 600 hoogtemeters gezorgd”, klinkt het.
The post Jenthe Verstraete start op Moederdag als favoriet op PK voor eigen publiek in eigen

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Kan Leuven de Buffalo’s voor een tweede keer verrassen?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Tine Embrechts maakt tv-programma over menopauze

De menopauze. Elke vrouw maakt het mee, en toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over. Daar wil Tine Embrechts (48) iets aan doen. Dit najaar is ze te zien in de driedelige reeks ‘Menopauzia’, waarin ze zich met behulp van Barbara Sarafian en Els Dottermans voorbereidt op de overgang.

Lees meer »

Trump opnieuw beboet, rechter dreigt met celstraf

De rechter die het strafproces in New York voorzit, heeft Donald Trump opnieuw een boete opgelegd voor het schenden van het spreekverbod. Maar omdat de boetes weinig indruk lijken te maken, dreigt Juan Merchan er nu ook mee de ex-president op te sluiten.

Lees meer »

Hilde Crevits (CD&V) waarschuwt in Rerum Novarum-toespraak voor “afbraak van de sociale welvaartsstaat”

CD&V-minister Hilde Crevits waarschuwt voor de afbraak van de sociale welvaartsstaat. Dat zegt ze in een toespraak naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. Crevits kant zich in haar speech onder meer stevig tegen het voorstel van de N-VA om werkloosheidsuitkeringen tot 5 keer toe niet te indexeren. Ze pleit daarentegen voor "meer mildheid en mededogen".

Lees meer »

WTC Raversijde kiest voor stevige rit naar Westhoek

Op 1 mei trok wielertoeristenclub Raversijde erop uit. De groep reed naar het kunstendorp Watou. In deze Poperingse deelgemeente hielden de wielrenners halt in horecazaak ‘De Helleketel’, om er te genieten van een ‘boerestute’ met kaas, paté of hesp. Na de rit van 130 km volgde een losse babbel in clublokaal ‘Runway’, vlak bij de Oostendse
The post WTC

Lees meer »

Fietskot, niet zomaar een stalling, maar een fietshub met verschillende functies

Nooit eerder waren er zoveel fietsers in Kortrijk. In 2023 registreerde de fietstelpaal in de Budastraat voor het eerst anderhalf miljoen fietsers. Om fietsen veilig te kunnen stallen opent de stad een gloednieuwe bewaakte servicefietsenstalling in de Leiestraat, goed voor 90 plaatsen. Je vindt er ook een doe-het-zelf herstelhoek, (laad)lockers en een bpost Pakjesautomaat.
The post Fietskot, niet zomaar

Lees meer »