Open VLD+ heeft vragen bij tijdelijke Markttuin op Marktplein Harelbeke

Tijdens het afsluitende vragenkwartiertje op de Harelbeekse gemeenteraad deden de plannen van het Harelbeekse stadsbestuur om het Marktplein tijdelijk om te bouwen tot een Markttuin liberale wenkbrauwen fronsen.

Lise-Marie Platteau kaartte op de gemeenteraad van 15 april in naam van Cedric Van Den Bussche (beiden Open VLD+) aan dat de partij zich niet kan vinden in de tijdelijke plannen van de Markttuin: “Tot onze grote verbazing zagen wij laatst een krantenartikel waarin we lazen dat er plannen zijn om ons Marktplein groener, gezelliger en belevingsvoller te maken. Dit klinkt in eerste instantie als muziek in de oren, maar in het vervolg van het artikel lazen we dat het enkel om een tijdelijke opstelling gaat en dat de opstelling zal geplaatst worden op de parkeerzone van de Markt.”

Vaste groenzones

“Kunnen wij niet gewoon het voorbeeld van onze buurstad Kortrijk volgen en enkele meters verder op de markt – op uitzondering van de parkeerplekken – vaste groenzones maken? Het winkelpand dat vroeger Louis Delhaize huisvestte staat nu te huur. Dat lijkt ons allesbehalve uitnodigend naar toekomstige huurders toe om een pand te huren zonder aanpalende parking.”

Platteau peilde naar de exacte invulling van die tijdelijke groenzone en vroeg zich af of de inrit via de Markt naar het middenplein blijft bestaan tijdens de opstelling. Ze kaartte ook aan dat het plein aan het verwilderen is, getuige het mos op het beton.

Schepen van stadskernvernieuwing Tijs Naert (Groen) erkende dat er steeds meer mos komt op het plein en ziet een tekort aan zonlicht als de voornaamste reden. Hij gaf ook aan dat de opstelling komt op de parkeerzone doordat er geen andere mogelijke plek was.

Burgemeester Alain Top (Vooruit) benadrukte ook dat het slechts gaat om een proefproject in de zomer en dat de Harelbeekse jeugddienst er nauw bij betrokken was. Het is een tijdelijke oplossing en het is de bedoeling dat het bestuur in de volgende legislatuur dan aan de slag gaat met de bevindingen die men met dit tijdelijke project kan opdoen.

The post Open VLD+ heeft vragen bij tijdelijke Markttuin op Marktplein Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Nu Nederland de grenzen sluit: wijken asielzoekers straks uit naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze

Lees meer »

“Nooit gedaan zonder krabbel van Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigt maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: Cohen was de aangewezen man daarvoor, zo zegt hij zelf.

Lees meer »

Michiel Vandeweert zou amper 12 worden, maar is intussen al 25: “De meisjes die ‘gewoon vrienden’ willen blijven, ik kan het ze niet kwalijk nemen”

Zijn lijf is stokoud – het kraakt, het hapert en het doet pijn – maar in zijn hoofd is hij precies de leeftijd die hij is: 25 jaar. Michiel Vandeweert is een medisch mirakel. Hij zou twaalf worden en is er intussen bijna 26, maar hoe ouder hij wordt, hoe meer zijn jonge geest clasht met de limieten van zijn

Lees meer »

De vormelingen van 2024 uit de Zonnebloem

Deze groep fiere en goed uitgedoste leerlingen uit de Zonnebloem ontving het Heilig Vormsel. Vlnr Tibo Biebuyck, Kamiel Neyrinck, Owen Decruy, Lowie Hungenaet, Maxim Claeys, Kito Machozi, Kugwa Machozi, Marie Magdaleine Calleeuw, Marie Lammens, Margot Debussche, Axelle Stragier, Sayanna Blondia, Marthe Van Wassenhove, Marhe Van Dorpe, Mette Willaert, Ilay D’Haeyere, Nand Landuyt, Jérome Vuylsteke, Karsten
The post De vormelingen

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

Op vrijdagavond 17 mei opent pop-upzomerbar Boho Village Experience voor de vierde keer de deuren in Blankenberge. Naast zwoele beats en voetbal op groot scherm, kan je er dit jaar voor het eerst ook genieten van een frisse plons in het openluchtzwembad. “Uniek aan onze kust.”
The post Boho Village Experience pakt uit met openluchtzwembad en EK-matchen Rode Duivels

Lees meer »

Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen

14 mei: die datum werd door LGBTI+ organisatie Cavaria geprikt om in Vlaanderen en Brussel hun campagne voor de komende verkiezingen te lanceren. In Oostende kreeg Dikke Mathille een regenboogkussen in de vorm van een ‘lachend kakje’ te zien.
The post Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste communie in Esen

Op donderdag 9 mei was het voor twaalf kinderen een feestelijke dag, want ze mochten voor de eerste keer naar de communie gaan. Priester Geert Rosseeuw ging de eucharistie voor, juf Annelien Logghe had de kinderen uitstekend voorbereid op deze mooie dag en Claude Vindevogel begeleidde de kinderen op het orgel. Op de foto Ozzgres
The post Eerste communie

Lees meer »