Op zondag 19 mei hijst Doomkerke eigen vlag tijdens zijn tweede Nationale Feestdag: “Door de werken kom je liefst met de fiets”

Vorig jaar vonden honderden bezoekers vlot de weg naar het Disveld tijdens de eerste Nationale Feestdag in Doomkerke en de organisatoren hopen dat dit op zondag 19 mei niet anders zal zijn. De huidige wegenwerken maken de toegang tot het Disveld extra moeilijk, maar feestcomité-woordvoerder Arne Naessens ziet geen probleem. “De hoofdstraat ligt al open sinds september 2022. We raden iedereen aan liefst met de fiets te komen”, klinkt het.

Als opwarmertje wordt er zaterdag 18 mei om 20 uur op het Disveld een filmavond georganiseerd. “Het moet een gezellige avond worden voor jong en oud en we vragen iedereen om een kussen, dekentje en/of kampeerstoel mee te brengen”, aldus Naessens. Mocht het weer tegenvallen, wordt een stevige tent voorzien om in te schuilen. Dit jaar wordt er opnieuw een vlag ontworpen op basis van een tekenwedstrijd in de basisschool De Linde. De uitverkoren vlag zal zondag en de rest van het jaar boven het Disveld wapperen. Via de QR-code op de Facebook-pagina van het Feestcomité Doomkerke kun je ook je favoriete koning of koningin voor dit jaar kiezen, in opvolging van kunstenares, fotografe en begenadigd bakster Sylvia Konior. Zij zal dit jaar overigens heerlijke wafels bakken!

Cover-zangers

Meer dan ooit mikt het feestcomité op gezinnen met kinderen. Er zijn springkastelen, grime, kinderanimatoren en genoeg afleiding, zodat de ouders rustig kunnen genieten van de sfeer. Om 14 uur laat de Harmonie van Ruiselede van zich horen. Later op de avond volgt er een act van muzikant Sander Cottenier en eigen werk én covers van singer-songwriter Arne Bouten. Deze laatste heeft een heel repertoire van Ed Sheeran over Oasis en Tracy Chapman tot en met de Red Hot Chili Peppers. Elk uur zijn er prijzen te winnen via een ‘Nationale Loterij’. Wie zijn naam en gsm-nummer op een drankkaart in een box stopt, kan onder meer waardebons van sponsors winnen. Vanaf 17 uur gaat de foodtruck open voor frietjes, pasta en hamburgers. De toegang is gratis. En nu maar duimen voor goed weer!

De tweede Nationale Feestdag gaat door op zondag 19 mei, van 14 uur tot 22 uur op het Disveld langs de Brandstraat. De beste plaats om je wagen kwijt te raken is in de buurt van het voetbalveld. Info: 0472 68 25 82.

The post Op zondag 19 mei hijst Doomkerke eigen vlag tijdens zijn tweede Nationale Feestdag: “Door de werken kom je liefst met de fiets” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is je opponent kleineren”: darter Raman pakt uit met dubbele ‘blinde’ worp, Erik Clarys vindt het ‘not done’

De Belgische darter Brian Raman pakte deze weekop de MODUS Super Series, een alternatieve dartscompetitie, uit met een opvallende actie. ‘The Riddler’ gooide een dubbele ‘no look’ 180 – een maximumscore zonder dat hij bij de derde pijl naar het bord keek. Een zeldzame worp en VTM 2-cocommentator Erik Clarys is niet de grootste fan.

Lees meer »

Cadeautje voor Kremlin en aanval op Westen: waarom ‘wet op buitenlandse invloed’ in Georgië zo omstreden is

In Georgië stemt het parlement vandaag over de controversiële wet op buitenlandse agenten. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. Voorstanders van de wet verwijzen naar de VS, waar – naar eigen zeggen – een soortgelijke wet van kracht is. Tegenstanders noemen de wetgeving "een cadeautje

Lees meer »

Vrouw boekt onverwacht succes met levensgrote naakte replica van haar vriend: “Iemand bood er meteen 280 euro voor”

De 52-jarige Gail Lyn Bragery uit het Amerikaanse Springfield zit op een goudmijn. De vrouw ging viraal nadat ze voor de grap een levensgrote en volledig naakte replica van haar vriend breide, zodat ze niet alleen hoefde te slapen wanneer hij in zijn eigen woning overnachtte. “Mijn collega’s en vrienden vonden het geweldig, dus plaatste ik de pop online”, vertelt

Lees meer »

Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, Marc Coucke en Ben Van den Keybus brengen deze zomer de grote dagen van Knokke-Heist opnieuw tot leven in het Grand Casino Knokke.
The post Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beringen start als 1e gemeente in Limburg met ‘De Eenzame Uitvaart’

Met het project "De Eenzame Uitvaart" wil de stad Beringen er zijn voor haar inwoners die sterven zonder vrienden, kennissen of familie. Hun begrafenis wordt vaak enkel bijgewoond door de begrafenisondernemer. De vrijwilligers van het project gaan op zoek naar het levensverhaal van de overledene, dat de basis vormt voor een gedicht dat voorgedragen wordt tijdens de begrafenis.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Alpecin-Deceuninck houdt twee Italianen van Polti-Kometa eenvoudig binnen schot, in de finale wordt er vuurwerk verwacht

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »

LIVE GAZA. Algemene Vergadering VN keurt met ruime meerderheid Palestijns lidmaatschap goed – Rafah blijft een hel voor kinderen

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft met een grote meerderheid een resolutie goedgekeurd waarin wordt opgeroepen tot een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap. Enkele uren voor de stemming hadden de Verenigde Staten wel al duidelijk gemaakt dat ze hun vetorecht zouden gebruiken om de procedure te blokkeren. Rafah blijft intussen een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water

Lees meer »

IN BEELD. Net als een koninklijk bezoek: prins Harry en Meghan Markle gestart met rondreis in Nigeria

Prins Harry (39) en Meghan Markle (42) zijn vrijdag begonnen aan hun driedaagse rondreis door Nigeria. Het koppel werd uitgenodigd door het hoofd van het Nigeriaanse leger, generaal Christopher Musa. Het is hun eerste internationale tournee sinds ze in 2020 afstand namen van hun koninklijke rol en de eerste keer dat ze Nigeria bezoeken. “Maar dit bezoek is niet in

Lees meer »