Onweer op komst bij Decathlon Willebroek: geruchten over ontslag van 50 procent van huidige ploeg doen de ronde

Het rommelt bij Decathlon Willebroek. Dinsdag zou er een grote ontslagronde plaatsvinden. De directie heeft die dag een buitengewone vergadering ingelast.

 

Meer krantenkoppen in België

Kennismaking met cornhole

Tijdens de meikermis zorgde cornholevereniging Lokomotiv Ooglee voor gratis speelplezier op een unieke locatie. Zo kon iedereen in de Sint-Amandskerk kennismaken met de nieuwe werpsport. Heel de middag lang kwamen heel wat inwoners een poging wagen. Vanop 8 meter probeerde men om zakjes in een gat in een bord te werpen. Wie na het werpen
The post Kennismaking met

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »

Oorlogsmonument uit 1956 is aan herstelling toe

Het stadsbestuur van Wervik laat het In Memoriam Monument langs de Dadizelestraat in Geluwe onder handen nemen. “We laten een bestek uitschrijven om prijs te vragen om het monument te herstellen”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “Met de windstoten die er het afgelopen jaar waren, zijn al enkele bomen omgevallen. De stabiliteit komt in het gedrang.”
The post Oorlogsmonument

Lees meer »

VIDEO. Boegeroep in Malmö wanneer presentator afwezigheid van Joost Klein aankondigt: “Hopelijk is hij morgen terug”

Joost Klein mag niet deelnemen aan de belangrijke juryshow, vanavond in Malmö. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt omdat er een onderzoek loopt naar een mogelijk “gewelddadig incident” dat zich achter de schermen zou hebben afgespeeld. Een beslissing die bij het aanwezige publiek niet in de smaak valt. Wanneer de presentator afroept dat Nederland er niet bij zal zijn, klinkt luid

Lees meer »

Bewoners van wijk rond Kabouterbos zagen het rond hen verloederen: “Ik zal blij zijn als ik hier weg ben”

Kortrijk is nog altijd in de ban van twee verkrachtingszaken. Yandro Vandemaele en Kaste Dene groeiden op in de Scheutistenlaan op de Sionwijk, palend aan het Kabouterbos waar een van de verkrachtingen gebeurde. Hun wijk is sinds enkele jaren negatief veranderd, zeggen de twee. “We zien het met lede ogen aan, vooral de afgelopen jaren is het erger geworden.”

Lees meer »

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

Vakbond VRT onderbreekt tweemaal uitzending halve finale Songfestival met oproep tot staakt-het-vuren in Israël

Bij de start en aan het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival werd het beeld kort onderbroken door een vakbondsactie. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We waren op de hoogte gebracht dat het zou gebeuren”, aldus de VRT in een reactie aan HLN.

Lees meer »