LIVEBLOG STANDARD-KV MECHELEN. Blijft KV Mechelen in de running voor de eerste plek in play-off 2 of telt Standard ze volledig uit?

KV Mechelen verloor afgelopen weekend van play-offleider AA Gent met 3-1 en staat nu al op 4 punten van Gent. De Kakkers moeten winnen van Standard om nog in de race te blijven voor de eerste plek in de play-offs. Slaagt KV Mechelen hier in? Of pakt Standard de eerste overwinning in deze play-offs? Volg het op de voet in de liveblog hieronder? 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil de historische steden Damme en Brugge dichter bij elkaar brengen”: tweede editie van kunstroute Amare opgestart

Van 18 mei tot en met 15 september kunnen kunstliefhebbers opnieuw hun hart ophalen met de tweede editie van Amare. De kunstroute rondom de Damse Vaart tussen Brugge en Damme onder leiding van ondernemer Luc Beke en met galeriehoudster Annelies Ysebaert als curator toont het werk van dertig toonaangevende kunstenaars in een feeëriek kader. Ook de plezierboot Lamme Goedzak wordt

Lees meer »

“De Swal is het project waar ik het meest trots op ben”: Georges Pollentier stopt na 50 jaar als voorzitter Natuurpunt

Het jubileum van 50 jaar Natuurpunt Ruidenberg valt samen met 50 jaar voorzitterschap door Georges Pollentier. Dat gaat niet ongemerkt voorbij, want op zaterdag 1 juni om 19 uur is er in zaal Zuudhove, in de Ichtegemstraat 14, een voorstelling en zal Georges meteen ook de fakkel doorgeven aan de nieuwe voorzitter, Hans Verplancke.
The post “De Swal is

Lees meer »

“Weekendjes Parijs, gedrenkt in Dom Pérignon”: ex-topman De Voorzorg weet vandaag of hij voor corruptie naar rechter moet

De negen verdachten in het corruptiedossier rond de socialistische mutualiteit De Voorzorg, onder wie ex-topman Tony Coonen, horen vandaag van de Hasseltse raadkamer of ze voor een strafrechter moeten verschijnen. Coonen wordt aanzien als spilfiguur, die zich liet omkopen door vastgoedmagnaten. Al zou dat niet het enige zijn wat de ‘socialistische krokodil’, die in 2019 nog de kamerlijst voor sp.a

Lees meer »

Technofestival Extrema Outdoor trekt festivalzomer op gang: “Referentie voor het genre met oog voor nieuw talent”

Met 3 dagen Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren breekt het nieuwe festivalseizoen vanaf dit weekend aan. Het festival voor technomuziek bestaat sinds 2011 en ontvangt intussen 28.000 bezoekers per dag. Extrema is geen tweede Tomorrowland, maar het festival heeft dankzij een duidelijke visie en een trouw publiek een speciale status binnen de elektronische muziek opgebouwd.

Lees meer »

Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion

Een 19-jarige Bredenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij een vijftiger op twee vuistslagen trakteerde in de tribunes van het Brugse Jan Breydelstadion. Het openbaar ministerie eist een werkstraf en een jaar stadionverbod.
The post Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Geslaagde vijfde editie van de Lukkefeesten

De vijfde editie van de Lukkefeesten lokte zondag opnieuw honderden bezoekers naar Lo. In de voormiddag waren er nog dreigende wolken, maar nadien kwam de zon erdoor. De aanwezigen konden genieten van tal van optredens op en rond het Vateplein.
The post Geslaagde vijfde editie van de Lukkefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »