Geen illegalen maar wel mensen met drugs gevonden tijdens smallboats-actie

Politiezone Westkust hield zondagavond een nieuwe actie in de strijd tegen de transmigratieproblematiek, een zogenaamde smallboats-actie. Illegalen werden niet gevonden, maar wel personen in bezit van drugs.

De controleactie van zone Westkust ging zondagavond door. Het ging om een zogenaamde “Etoile-Frontier-Smallboats”-actie . Dat zijn grensacties in de strijd tegen transmigratie en deze acties worden door de politie regelmatig herhaald. Er wordt actief gezocht naar illegalen, maar ook naar verdachte handelingen die op eventuele mensensmokkel kunnen wijzen.

Concreet ging het om een wegcontrole met bijstand van een drugshond. Daarbij werden in totaal 56 personen en 48 voertuigen gecontroleerd. Illegalen werden er niet aangetroffen. Wel werden zes processen-verbaal opgesteld omdat men drugs bij zich had. Verder werd één proces-verbaal opgesteld omdat het voertuig niet gekeurd was en werd één proces-verbaal van waarschuwing opgesteld omdat men het verzekeringsbewijs niet bij zich had. (JH)

The post Geen illegalen maar wel mensen met drugs gevonden tijdens smallboats-actie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het hallucinante telefoontje van jongetje van tien naar de politie: “Papa heeft mama neergestoken. Ze heeft kindje in haar buik”

“Papa heeft mama neergestoken. Ze heeft een kindje in haar buik.” Dat hallucinante telefoontje loopt zondagmorgen binnen bij de politie van Antwerpen. Aan de andere kant van de lijn spreekt een jongetje van 10 jaar. Hij geeft de politie zijn adres. Enkele minuten later stappen de hulpdiensten het appartement binnen. De mama is overleden, de papa verkeert in levensgevaar.

Lees meer »

Het klettert tussen prins Andrew en koning Charles: “Schandaalprins weigert Royal Lodge te verlaten voor renovaties”

Tussen alle recente schandalen binnen het Britse koningshuis zou je hem bijna vergeten, maar prins Andrew (64) doolt nog altijd rond op het domein van Windsor. De doorn in het oog van koning Charles (75) woont daar al jaren in de luxueuze Royal Lodge. Maar nu het pand dringend toe is aan renovaties, weigert de ‘schandaalprins’ dan ook met klem

Lees meer »

Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ is het niet eens met uitslag en wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de tranen, dit is

Lees meer »

Ook Marian (38) kreeg riooldeksel op zijn vrachtwagen, op exact dezelfde plek als trucker die dodelijk geraakt werd: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »

EU-lidstaten keuren nieuwe asiel- en migratiepact definitief goed

De lidstaten van de Europese Unie hebben zonder discussie het licht op groen gezet voor het nieuwe asiel- en migratiepact. Het wetgevend pakket, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor, “zal zorgen voor een beter functionerend systeem, met vlotte grensprocedures en werkende digitale systemen die over heel de EU met elkaar in verbinding staan”.

Lees meer »