Het hallucinante telefoontje van jongetje van tien naar de politie: “Papa heeft mama neergestoken. Ze heeft kindje in haar buik”

“Papa heeft mama neergestoken. Ze heeft een kindje in haar buik.” Dat hallucinante telefoontje loopt zondagmorgen binnen bij de politie van Antwerpen. Aan de andere kant van de lijn spreekt een jongetje van 10 jaar. Hij geeft de politie zijn adres. Enkele minuten later stappen de hulpdiensten het appartement binnen. De mama is overleden, de papa verkeert in levensgevaar. 

Meer krantenkoppen in België

Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren

Zondagnamiddag organiseerde Tuinhier-Kortrijk, in samenwerking met buurtwerk Kortrijk, de 4de editie van de ‘Dag van de volkstuinen’. Iedereen kon een bezoek brengen in de Vennestraat.
The post Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Bedot door attest: huis gekocht ‘zonder asbest’, en toch meer dan 500 kg ‘vergif’. “Mijn geld is op en gezondheid kinderen is in gevaar”

Wie een huis koopt, let maar beter op het verplichte asbestattest. Want zelfs dat biedt geen garantie. Het overkwam Maja uit Herentals. Haar pas gekocht ‘asbestveilig’ huis bleek letterlijk vol giftige vezels te zitten. En ze is lang niet de enige die bedrogen werd. De onderzoekscel van HLN sprak met verschillende slachtoffers van valse attesten en zocht uit hoe je

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Nou, dat werd uiteindelijk geen fijne avond voor de supporters van de Rode Duivels… ? Zaterdag beter!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeren willen niet meer werken? Uit bevraging blijkt het tegenovergestelde: “Ik wil ook in de gewone weekends bijklussen”

Laura (20) en Victor (21) zijn voorbeelden van een groeiende trend onder studenten die niet alleen tijdens de zomervakantie, maar ook gedurende het schooljaar werken. “Ik stem mijn werk af op mijn lessenrooster en niet andersom.” Uit een bevraging van Randstad blijkt dat zowat een derde van de jobstudenten soms ook tijdens de blok werkt.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De ‘Atlas-vloek’ van Bart De Wever”

“Zoals Atlas in de Griekse mythologie gestraft werd om voor eeuwig het hemelgewelf op zijn schouders te torsen, zo lijkt Bart De Wever (N-VA) momenteel in zijn eentje het volle gewicht van de vaderlandse politiek te schragen”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. Vlaams informateur. Federaal informateur. Burgemeester. Partijvoorzitter. “Je kan dat moedig noemen. Of is het vooral een antieke visie op

Lees meer »

Anneleen Fransen van Boven de Wolken komt op lijst van Trots op Oostende: “Ik wil een troostbeleid uitwerken”

Anneleen Fransen, de oprichtster van Boven De Wolken, zal als onafhankelijk kandidaat de lijst van Trots op Oostende vervoegen. Ze wil hierdoor van Oostende de Troosthoofdstad van Vlaanderen maken. “We hebben afgelopen legislatuur in onze stad zoveel moois mogen verwezenlijken. Als eerste stad zijn we gestart met een sterrenregister, ondertussen hebben maar liefst 200 gemeenten er ook één. Het toont

Lees meer »