“Filip Dewinter loog tegen Vlaams Parlement over levering mondmaskers: brief kwam van Chinese spion”

Filip Dewinter (Vlaams Belang) zou wel degelijk een levering van mondmaskers tijdens de coronacrisis via een Chinese spion hebben geregeld. Dat blijkt uit een onderzoek van ‘Apache’ en ‘Humo’.

 

Meer krantenkoppen in België

Plechtigheid en bloemenneerlegging bij herdenking einde WO II

Vandaag herdachten we 8 mei 1945, de datum die het einde markeert van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Om 10.50 uur vond de jaarlijkse plechtigheid plaats bij het oorlogsmonument van Yvonne Serruys aan het VanderMerschplein Menen.
The post Plechtigheid en bloemenneerlegging bij herdenking einde WO II appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deevekaarters huldigen kampioenen

Kaartersclub De Deevekaarters heeft de wind in de zeilen. Met 48 leden werkten ze de wintercompetitie af.
The post Deevekaarters huldigen kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem

Vorige zaterdag organiseerde Entertainment Events Zwevegem voor de vijftiende keer een hommage rond een zanger/entertainer/acteur én dit sinds de start in 2016. Deze keer werd Koen Crucke uit De Haan begroet én in de spotlights geplaatst.
The post Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadsbestuur zet licht op groen voor zeer grondige buitenrestauratie Broelkaai 6

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft de grondige restauratie van de buitenschil van Broelkaai 6, de historische 18de-eeuwse patriciërswoning, goedgekeurd. Een belangrijke stap voor de herwaardering van het beschermde monument dat een grote icoonwaarde heeft in de stad. De kostprijs wordt geraamd op 1,4 miljoen euro waarvan 580.000 euro subsidie. Het einde van de werken is voorzien voor mei 26.

Lees meer »

Uniek concert voor Indonesische straatkinderen

De vzw Anak Bangsa Indonesia organiseert op zondagnamiddag 2 juni in de Heilige Familiekerk op de Bosmolens in Izegem een uniek concert met ‘La Chapelle Sauvage’. De opbrengst gaat integraal naar wees- en straatkinderen in Surakarta in Indonesië.
The post Uniek concert voor Indonesische straatkinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toby Alderweireld krijgt waarschuwing na stevige uithaal richting arbitrage

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Antwerp-sterkhouder Toby Alderweireld een waarschuwing gegeven na zijn uitlatingen in de pers over de arbitrage. De 35-jarige verdediger deed eerder deze maand na afloop van de thuisnederlaag tegen Club Brugge (1-2) stevig zijn beklag over de scheidsrechters tijdens de Play-offs en noemde hun niveau in de pers “echt dramatisch”.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Alpecin-Deceuninck houdt twee Italianen van Polti-Kometa eenvoudig binnen schot, in de finale wordt er vuurwerk verwacht

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »