Dankzij Gods zegen en een zwijgende Trump? Waarom de Republikeinen nu wél het steunpakket aan Oekraïne goedkeurden

Na een maandenlange Republikeinse blokkering stemden er nu toch 101 van hen vóór een enorm steunpakket aan Oekraïne. Kwam het door Gods advies aan Mike Johnson, of doordat Trump even schippert?

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks omstreden deelname was Israël een publieksfavoriet: boycot, lobby of gewoon een leuk nummer? 

Hoewel de deelname van Israël aan het Songfestival niet ongecontesteerd was, was de Israëlische inzending ‘Hurricane’ een van de publieksfavorieten. Zangeres Eden Golan kreeg in totaal van maar liefst 15 landen de maximumscore, waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Israël eindigde zo op de tweede plaats bij de televoting. "Dat heeft verschillende oorzaken", zegt VRT NWS-journalist Gianni Paelinck.

Lees meer »

Diplomatieke rel in de maak? Nieuwe president Noord-Macedonië weigert naam land correct uit te spreken

“Ik verklaar dat ik de positie van president van Macedonië in eer en geweten zal vervullen. Ik zal de Grondwet en wetten respecteren en ik zal de soevereiniteit, territoriale integriteit en onafhankelijkheid van Macedonië beschermen”, zwoer Gordana Siljanovska-Davkova zondag, bij haar inhuldiging als nieuwe president van Noord-Macedonië, zo berichten verschillende Noord-Macedonische media. De eed werd eerst voorgezegd door Jovan Mitreski,

Lees meer »

Roger en Agnes vieren briljant

Roger Vanderhaeghe (90) en Agnes Obin (91) vierden hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze baatten tijdens hun beroepsloopbaan een gemengd landbouwbedrijf in de Rekestraat uit. “We hadden eerst een bedrijf in Menen, maar verhuisden na zes jaar naar Staden”, vertelt Roger. Het bedrijf werd door één van de kinderen overgenomen. Roger en Agnes werden een koppel door
The post Roger en

Lees meer »

Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop”

Op Moederdag worden de mama’s extra in de bloemetjes gezet. Ook voor Romy Maertens van schoonheidsinstituut Olijf Beauty Inside Out in Beitem wordt het even uitblazen. Romy en dochter Anna-Nina genieten straks allebei van een yogaweekend in Frankrijk.
The post Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Haven Oostende ondersteunt woonproject van VTI Oostende: containers voor woonunits arriveren bij VTI Oostende

Haven Oostende heeft op 1 september 2023 haar betrokkenheid aangekondigd bij een bijzonder initiatief van het VTI Oostende om mobiele woonunits te cree ren uit zeecontainers. Deze units zullen dienen als tijdelijke crisiswoningen voor jongeren met een problematische thuissituatie of dakloosheid.
The post Haven Oostende ondersteunt woonproject van VTI Oostende: containers voor woonunits arriveren bij VTI Oostende appeared first

Lees meer »