Pro-Chinese president wint parlementsverkiezingen op Malediven

De partij van president Mohamed Muizzu van de Malediven, een strategisch gelegen eilandengroep in de Indische Oceaan, heeft zondag een verpletterende overwinning behaald bij de parlementsverkiezingen. Dat wijzen de officiële resultaten uit. De kiezers hebben zo hun steun uitgedrukt voor de toenadering die Muizzu met China zoekt, ten koste van India, dat lange tijd veel invloed over de archipel had.

 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Claire doet videogesprek met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook even Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

“Belgische Staat wil boek over ‘de échte Ferry Bouman’ uit de handel laten halen”

De Belgische Staat wil het boek ‘Drugsbaron’ door middel van een kort geding uit de handel laten halen. Dat meldt ‘Crimesite.nl’. De zaak zou voor de rechtbank komen in Utrecht. Het boek vertelt het verhaal over drugscrimineel Janus Van Wesenbeeck (62). Die beweert dat het personage Ferry Bouman uit de Netflix-reeksen ‘Undercover’ en ‘Ferry’ op hem is gebaseerd.

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 360 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

Vooruit Brugge lokt met Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge een directeur uit het vrij onderwijs naar de rode lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Vooruit Brugge pakt uit met een schooldirecteur uit het vrij onderwijs op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge motiveert haar deelname met de volgende woorden: “Als je strijdt tegen ongelijkheid en voor een positiever beeld van stielmannen en vrouwen, is er maar één partij die deze waarden belichaamt.”
The post Vooruit Brugge

Lees meer »

Georgische president zet veto in tegen wet over “buitenlandse invloed” die het land al weken in de ban houdt

De Georgische president Salome Zoerabisjvili heeft haar veto ingezet tegen de omstreden wet die de "buitenlandse invloed" aan banden moet leggen. Dat heeft ze vandaag aangekondigd. Volgens haar is die wet "Russisch in essentie" en in strijd met de Georgische grondwet. De wet gaat nu terug naar het parlement, waar de regeringspartij Georgische Droom, die de wet gelanceerd heeft, haar

Lees meer »

Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt zwartwerk aan het licht: celstraf met uitstel en fikse boete

Twee Roemenen uit Brussel hebben voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en inbreuken op de welzijnswet. Ze kregen ook nog een geldboete van 16.000 euro, de helft met uitstel. Het gesjoemel kwam aan het licht na een gruwelijk ongeval op een Oostendse werf.
The post Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt

Lees meer »