Verzekeraar Ethias mengt zich in strijd om staatsbonmiljarden

19:06 Met een nieuwe spaarverzekering voegt Ethias zich bij het langer wordende rijtje financiële spelers die jagen op de miljarden van de staatsbonbeleggers. Opvallend, want gelijkaardige First-spaarpoliss… 

Meer krantenkoppen in België

Litouwse president en premier naar tweede ronde presidentsverkiezingen

De Litouwse president en de premier van het land zullen op 26 mei opnieuw tegenover elkaar komen te staan in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van de Baltische staat. De zittende president, Gitanas Nauseda, heeft op zondag de overwinning geclaimd in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van het land, maar behaalde niet genoeg stemmen voor een algemene meerderheid.

Lees meer »

Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden

Op zondag 26 mei wordt de Leopold-I-Esplanade weer omgetoverd tot een hondenparadijs. Voor alle hondenbaasjes en hun trouwe viervoeters wordt het Kwispelfestival een dag vol beweging en fun, met boeiende gratis demo’s en lezingen.
The post Leopold I-Esplanade wordt de place to be voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »

25 meisjes en jongens gevormd in O.L.-Vrouwekerk

Zondag 12 mei was niet alleen Moederdag maar voor 25 meisjes en jongens, die dit jaar 12 jaar (zijn ge)worden, een stralende feestdag. Ze kregen in de O.L.-Vrouwekerk hun vormsel. De feestelingen waren Kiana Deceuninck, Hanne Declerck, Abby Demey, Emma Depuijdt, Vince Devriendt, Mirthe Dhoop, Ymro Dutry, Ruben Eeckhout, Lars Huet, Elly-Rose Huys, Lily-Rose Huys,
The post 25 meisjes

Lees meer »

Waar kennen we robothond Spot uit ‘De Mol’ nog van?

Nog een laatste mollenstreek in de slotaflevering van ‘De Mol’. Would-be dief Senne laat zich in de gangen van Villa del Gattopardo, een protserige palazzo in Palermo, met plezier betrappen door ‘waakhond’ Spot, om te vermijden dat de groepspot finaal nog zou aandikken. Kwam bekend voor, dat technologische hoogstandje in de vorm van een robothond? Jazeker. Volgend jaar wordt Spot

Lees meer »

ChatGPT verbruikt 25 keer meer energie dan Google: “We gebruiken het als manusje-van-alles, maar het is die enorme rekenkracht niet waard”

De energieconsumptie door Artificiële Intelligentie (AI) stijgt snel. Volgens sommige berekeningen zou AI tegen 2030 dubbel zoveel energie verbruiken als heel Frankrijk. Dat heeft niet alleen nu al een stevige klimaatimpact, het bemoeilijkt ook de strijd tegen de klimaatverandering. Al die extra vraag naar elektriciteit maakt het nog moeilijker om bijvoorbeeld het transport zo snel mogelijk te elektrificeren. De vraag

Lees meer »

Rechter legt jonge vrouw die koppel zestigers doodrijdt rijverbod op: “Gevangenisstraf heeft geen meerwaarde”

“Een gevangenisstraf, zelfs met uitstel, heeft geen meerwaarde.” De politierechter in Turnhout legde een 24-jarige bestuurster uit Arendonk die eind 2022 op de ring in Geel door het rood reed en twee zestigers in hun auto doodreed een rijverbod maar geen celstraf op. De vrouw beweerde dat ze vlak voor het dramatische ongeval een lichamelijke inzinking had, maar die uitleg

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

Evy Laermans, de weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De vrouw had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »