Automobilist moet opnieuw slagen voor rij-examens na duik in vijver na kerstmarkt: “Thuis nog gedronken”

Na een uitje naar de Roeselaarse kerstmarkt belandde een 43-jarige automobilist op de parking van sportwinkel Decathlon met zijn Land Rover in een vijver. Het leverde hem behalve een nat pak nu ook een boete van 1.600 euro en een rijverbod van 45 dagen op. Voor zijn rij-examens zal hij opnieuw moeten slagen.

Op 1 december 2022 was cateraar F.C. met een vriendin naar de Roeselaarse kerstmarkt geweest. Zijn auto had hij vooraf op de parking van Decathlon geparkeerd. Toen hij ’s nachts opnieuw wou vertrekken, reed hij pardoes het water van één van de vijvers rond Decathlon in. “Hij moest via het dak uit de auto klauteren, was helemaal nat en verkleumd”, aldus zijn advocaat. “De vriendin zorgde voor droge kledij en zette hem thuis af. Daarna belde ze de politie.”

De opgetrommelde agenten keken raar op toen ze de Land Rover in het water zagen dobberen. F.C. lag dan al in zijn bed maar niet voor lang. Om 3.30 uur ’s nachts moest hij blazen en bleek hij 1,77 promille alcohol in het bloed te hebben. En dat was niet voor het eerst, want in 2021 liep hij al eens een veroordeling voor dronken sturen op. “Maar had hij wel teveel gedronken op het ogenblik dat hij in het water sukkelde?”, vroeg zijn advocaat zich af. “Toen hij aan het opdrogen was, en dat was na het ongeval, dronk hij nog alcohol.”

De politierechter veegde dat verbouwereerd van tafel. Als hij na zijn rijverbod zijn rijbewijs zal willen terugkrijgen, zal F.C. eerst opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. (LSi)

The post Automobilist moet opnieuw slagen voor rij-examens na duik in vijver na kerstmarkt: “Thuis nog gedronken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Georges (99) en Clarisse (94) uit Wingene zijn 75 jaar getrouwd

Maandag 13 mei was een bijzondere feestdag in het wzc Amphora in Wingene, want dan vierde het echtpaar Georges Steenbeke (99) en Clarisse Desmet (94) zijn 75ste huwelijksverjaardag. Het is een moment dat de meesten onder ons nooit zullen meemaken. En wat nog straffer is: tot vorig jaar leefde het koppel nog zelfstandig in zijn eigen huis in de Toekomstlaan

Lees meer »

WVI en Stad Oostende lanceren proefproject voor nieuwbouwwoningen via erfpacht: “Focus op betaalbaar wonen”

WVI en de Stad Oostende lanceren in de Stationsstraat in Zandvoorde een kleinschalig woningproject met vijf nieuwbouwwoningen. Het is de eerste keer dat kopers de grond niet enkel kunnen kopen, maar ook een erfpacht kunnen nemen. “Het is een proefproject om woningen betaalbaarder te kunnen aanbieden”, legt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI uit.
The post WVI en Stad

Lees meer »

“Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag

Op 27 april 1974 werd de serviceclub SIB Veurne-Westhoek boven de doopvont gehouden en kreeg ze als zeventiende club in België het officiële erkenningscharter. Dit jaar viert de Soroptimistenclub Veurne-Westhoek dus haar vijftigste verjaardag.
The post “Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit stond hij zó scherp: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom ze kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

“Artificiële intelligentie wordt even belangrijk als de ontdekking van het vuur”: wereldautoriteit Jan Rabaey buigt zich over razendsnelle digitale revolutie

‘Het is een kwestie van tijd vooraleer artificiële intelligentie (AI) slimmer zal worden dan de mens.’ En ook: ‘AI zal de mens in het verdomhoekje stoppen en uiteindelijk uitroeien’. De doembeelden rond artificiële intelligentie worden ons sinds vorig jaar om de oren geslagen, maar wat is er nu écht van aan? Niemand beter geplaatst dan Jan Rabaey, absolute wereldautoriteit in

Lees meer »