“Soms zeg ik tegen Kevin: laat me zien hoe goed je écht bent”: waar staat recordman De Bruyne in de galerij der groten van de Champions League?

Zijn statistieken in de knock-outfase van de Champions League zijn ongeëvenaard, maar hoe zwaar zal de nalatenschap van Kevin De Bruyne (32) straks doorwegen? Duik mee in de discussie over cijfers en onuitwisbare momenten die ook na Manchester City-Real Madrid nog altijd woedt. “Soms zeg ik tegen Kevin: show me! Toon het mij in een finale van de Champions League.” 

Meer krantenkoppen in België

Duinenpracht officieel geopend: mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne

Afgelopen vrijdag 24 mei werd Duinenpr8 officieel geopend in aanwezigheid van het lokaal bestuur, de betrokken teams, partners en de leden van het wijkcomité Wijk d’Achte. Het is een mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne.
The post Duinenpracht officieel geopend: mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Martha Markey werd op 15 mei 100 jaar. Het was een dag waar ze al lang naar uit keek. Ze vierde haar 100ste verjaardag samen met haar familie en medebewoners van het woonzorgcentrum ’t Ponton en kreeg bezoek van de burgemeester van Oostende Bart Tommelein en schepen Hina Bhatti.
The post Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Lees meer »

LIVEBLOG KAMPIOENENVIERING. Spelers en bestuur hebben er feestnacht in Varsenare opzitten, vandaag viering met fans op Markt van Brugge

Landskampioen Club Brugge heeft er een feestnacht opzitten. Spelers, bestuur en medewerkers van blauw-zwart verzamelden op café in Varsenare om de 19de titel stevig te vieren. Eerder zondag had Club zich in een kolkend Jan Breydel tot kampioen gekroond na een 0-0-gelijkspel tegen Cercle. In het slot ontsnapte Club toen nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele

Lees meer »

Gebrek aan investeringen in AI-race doet EU op nederlaag afstevenen

De Europese Unie moet dringend een tandje bijsteken om zich niet de kaas van het brood te laten eten in de wereldwijde race om investeringen in artificiële intelligentie (AI). Terwijl in de Verenigde Staten en China massaal in AI wordt geïnvesteerd, hinkt Europa achterop. Dat staat vandaag in een nieuw verslag van de Europese Rekenkamer.

Lees meer »

REPORTAGE. Op de verzopen akkers van de Vlaamse boeren: “Tractoren? Die rijden zich vast. Pas op, breek je enkels niet”

‘Verdronken land’ is een nummer van Wannes Van de Velde, maar meer nog is het vandaag de realiteit voor duizenden boeren in Vlaanderen. Van Noordschote tot Hasselt brengt het natte weer hen in de problemen. En de voorspellingen ogen niet rooskleurig. Bovendien: “Er zullen dit najaar grote tekorten zijn in de supermarkt.” Wij zochten twee boeren op.

Lees meer »

Politie verwijdert betogers “sereen” uit gebouwen KU Leuven, maar studenten vertellen ander verhaal: “Dit was gewelddadig en vernederend”

In de gebouwen van de KU Leuven werd op vrijdag opnieuw betoogd tegen de samenwerking van de universiteit met Israëlische instellingen. Of toch tot 17 uur, toen enkele agenten de 25 betogers buiten stuurde. Volgens de politie verliep dat vreedzaam, maar de studenten vertellen een ander verhaal: “We werden geschopt, over de grond gesleept en gekleineerd met seksistische opmerkingen.”

Lees meer »

“Geruchten kloppen niet”: schepen Patricia Waerniers reageert op vermeende problemen met zwembad in Beernem

Het gloednieuwe zwembad van Beernem is nog geen twee maanden open en toch zijn er de laatste weken geruchten over problemen met de infrastructuur. Zwemmers zouden getuigd hebben dat de zwarte lijnen op de bodem van het bad verdwijnen en dat het plafond afbrokkelt. Schepen van Sport Patricia Waerniers (CD&V) is stellig: “Er zijn inderdaad een aantal kinderziektes, maar deze

Lees meer »

Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie

Bondscoach Domenico Tedesco heeft dinsdag zijn 26-koppige selectie bekendgemaakt voor het EK voetbal in Duitsland. Charles De Ketelaere en Maxim De Cuyper zijn de twee West-Vlamingen in de selectie. Hans Vanaken en Olivier Deman vielen naast de selectie.
The post Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stewardess krijgt compensatiepakket van zes cijfers na breken been op zeven plaatsen tijdens turbulentie: “Ik sta voor altijd aan de grond”

Eden Garrity (31) was in de weer met een trolley toen de Thomas Cook-vlucht van Cuba naar Manchester in een hevige hagelstorm boven de Atlantische Oceaan terechtkwam in augustus 2019. Ze werd tegen de vloer gekwakt en brak haar been op zeven plaatsen. Wat volgde was zenuwschade en een depressie. Een toegekende schadevergoeding van zes cijfers verzacht het leed, maar

Lees meer »

Bert Anciaux bracht echtgenote pas enkele weken geleden op de hoogte van misbruik als tiener: “Het was een soort tweede liefdesverklaring”

“Ik wilde geen geheimen hebben voor mijn vrouw, nu weet ze alles.” Ook de vrouw van Bert Anciaux (Vooruit) weet nog maar net dat hij als tiener misbruikt werd door een BRT-regisseur, een verhaal dat hij in de Senaat wereldkundig maakte. “Mensen noemen me nu moedig, maar het is absoluut niet moedig dat je daar 50 jaar over zwijgt.”

Lees meer »

KIJK. Chris Hemsworth onthult eigen ster op Hollywood Walk of Fame

De 2.781ste ster van The Hollywood Walk of Fame is onthuld en de nieuwe tegel draagt de naam van de Australische acteur Chris Hemsworth. Hij is de nieuwste ‘Marvel’-superheld die de eer krijgt en daarom is zijn collega Robert Downey Jr., voor vele bekend als Iron man, aanwezig om hem te steunen. Acteren is een sprong in het diepe en

Lees meer »