Sandrine krijgt al half jaar geen stroomfac­tuur door problemen bij Fluvius: “Wat als ik ineens 3.000 euro moet betalen?”

“Al sinds november krijg ik geen maandfactuur voor mijn elektriciteitsverbruik. Ik hou mijn hart vast voor het moment dat de afrekening dan toch komt”, zegt Sandrine Samyn aan HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij is een van de bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s die hinder ondervinden door IT-problemen bij Atrias, een nieuw data-platform van Fluvius en de netbeheerders. Wat kan je hiertegen doen? En wanneer raakt het opgelost? 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israëlisch leger zegt grens Gaza – Egypte helemaal te beheersen

De bommen die Israël gebruikte voor de luchtaanvallen op een tentenkamp bij Rafah afgelopen zondag, zijn van Amerikaanse makelij. Dat schrijft ‘The New York Times’, die op basis van video’s munitieafval heeft geanalyseerd en voorgelegd aan wapenexperts. En volgens een onderzoek van onder meer ‘The Guardian’ blijkt dat Israël de vervolging (voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid gepleegd in

Lees meer »

‘Meesteroplichter’ Serge Lenglez, van jetset in Marbella naar dakloos in Antwerpen: “Af en toe ga ik in Schilde een dure villa bekijken”

Boottochtjes op een duur jacht, decadente feestjes met veel drank en schaars geklede dames aan zijn zijde. Serge Lenglez (51), geen onbekende voor het Belgische gerecht, leidde jarenlang een luxeleventje in het Spaanse Marbella. Sinds een paar maanden is hij terug in de stad, alleen zwerft hij nu rond als dakloze. “Maar ik maak er het beste van. Al dat

Lees meer »

Toerisme Oostende organiseert voorverkoop voor Garnaalkrokettenfestival: “Inwoners de eerste kans geven om tickets te kopen”

Na het overdonderende succes van de eerste drie edities van het Garnaalkrokettenfestival, organiseert Toerisme Oostende vzw op 5, 6 en 7 oktober een nieuwe editie. Liefhebbers kijken nu al reikhalzend uit naar begin oktober. Wie dit jaar zeker wil zijn van zijn tickets, kan langsgaan op de exclusieve voorverkoop. Op donderdag 13 juni om 18 uur worden de eerste 1.000

Lees meer »

“Falende directie”, “gebrek aan strategie” en “risico op fraude”: Rekenhof vernietigend voor Overheidsdienst Justitie in audit

De Overheidsdienst Justitie krijgt kritiek in een ontwerpverslag van het Rekenhof. Het Rekenhof is scherp voor de directie van de overheidsdienst, en voor het kabinet van de minister van Justitie, dat zou tussenkomen in aanbestedingsprocedures. Dat de overheidsdienst zo vaak met consultants werkt, leidt "tot een frauderisico waarvan iedereen zich bewust is, maar dat onvoldoende wordt beheerst", aldus het Rekenhof.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hij verkocht drugs aan VRT-collega”: parket wil ex-radiomaker Sven Pichal (45) ook voor drugsverkoop vervolgen

Het zedenonderzoek naar ex-radiopresentator Sven Pichal is nu echt helemaal afgerond. Het parket zal de raadkamer vragen om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Voor bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik. Opvallend: twee dagen later verschijnt hij nog eens voor de raadkamer. Voor drugsbezit, maar ook voor verkoop. Pichal verkocht drugs door aan een VRT-collega. “Hij bekijkt

Lees meer »

Gemeentearchief Emelgem komt na 65 jaar terug

Het gemeentearchief van Emelgem, dat sinds 1959 in bewaring gegeven werd aan het Rijksarchief, komt terug naar Izegem. “Daardoor zal het stadsarchief ook de archiefstukken van de deelgemeenten Kachtem én Emelgem bevatten”, zegt schepen van archief Kurt Himpe, die het nieuws bekend maakte in aanloop van de Internationale Archiefdag.
The post Gemeentearchief Emelgem komt na 65 jaar terug appeared

Lees meer »