Sandrine en duizenden andere Vlamingen krijgen al half jaar geen stroomfactuur: hoe los je dat op?

“Sinds november ontvang ik geen voorschotfactuur meer. Ik hou mijn hart vast voor de afrekening op het einde van het jaar”, vertelt Sandrine. De vrouw uit Tongeren is niet alleen: bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s ontvangen al enkele weken tot maanden géén energiefactuur of kunnen niet veranderen van energieleverancier door IT-problemen bij Fluvius. Wat kan je hiertegen doen? En hoe vermijd je een torenhoge afrekening op het einde van het jaar? HLN-consumentenexperte Safia Yachou zoekt het uit. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël reageert woedend op dreigend arrestatiebevel tegen Netanyahu, Amerikaanse president Biden noemt het “schandalig”

De aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag wil een arrestatiebevel uitvaardigen tegen de Israëlische premier Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en drie Hamas-leiders. Allen maakten ze zich volgens hem schuldig aan oorlogsmisdaden. In Israël wordt woedend gereageerd. Minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van een “flagrant moreel bankroet”. Ook Hamas reageert

Lees meer »

Ian Lefere heeft na Vlaams en Belgisch ook Europees succes in jiujitsu

Ian Lefere heeft op het EK jiujitsu brons behaald. De 14-jarige Hoogledenaar is niet aan zijn proefstuk toe, want zowel in 2023 als dit jaar won hij goud op het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Tijd voor een introductie.
The post Ian Lefere heeft na Vlaams en Belgisch ook Europees succes in jiujitsu appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »

Hassan (28) lijkt willekeurig slachtoffer van schietpartij aan café in Brussel, broer kwam luttele momenten later toe: “Ik zie een lichaam en zie plots zijn schoenen”

De man van 28 die is doodgeschoten aan een café in Brussel lijkt een willekeurig slachtoffer. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bronnen bevestigen het aan VRT NWS. "Mensen denken meteen aan een afrekening, maar mijn broer was een hardwerkende mens, een eerlijke jongen", getuigt ook de broer van het slachtoffer.

Lees meer »

Meer dan 20 doden bij brand in speelhal in India

Bij een brand in een speelhal in India zijn vermoedelijk 22 mensen om het leven gekomen, onder wie ook kinderen. Hun lichamen zijn geborgen en voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht, zo heeft een politie-afgevaardigde zaterdagavond aan het Indiase persbureau ANI gezegd.

Lees meer »

Uitgebreid Vlaams Opleidingsverlof wordt nog eens verlengd

Het uitgebreid Vlaams Opleidingsverlof (VOV), dat werknemers 250 uur in plaats van 125 uur opleiding laat volgen als ze ingaan op een opleidingssuggestie van de werkgever, wordt nog eens met een schooljaar (2024-2025) verlengd. Dat meldt Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V).

Lees meer »

Limburg heeft veruit minste deelwagens van heel Vlaanderen

In Limburg zijn er amper 96 deelwagens. Veruit het minst van heel Vlaanderen. Zelfs in het ook erg landelijke West-Vlaanderen zijn er drie keer zoveel. “In de helft van Limburgse gemeenten is er zelfs geen enkele deelwagen”, zegt Bright Adiyia, Vlaams lijsttrekker voor Groen.

Lees meer »

Gemeente Voeren zoekt onderkomen voor zo’n 25 gezinnen na wateroverlast

In Voeren zoekt de gemeente voor zo’n 25 gezinnen een onderkomen na de wateroverlast van afgelopen vrijdag. Zo’n 300 woningen werden getroffen, waarvan 100 zwaar. De meeste inwoners konden bij vrienden en familie terecht, 15 gezinnen logeren in vakantiehuizen of horecazaken. En 10 gezinnen worden door de gemeente tijdelijk opgevangen in een huis van het OCMW. Daarnaast vraagt de gemeente

Lees meer »