Recordaantal kandidaat-jagers legt examen af, één op vijf is vrouw: “Terwijl het vroeger toch een mannenzaak was”

Deze zaterdag leggen 703 Vlaamse kandidaten het theoretische jachtexamen af. Dat zijn er volgens de Sint-Hubertusvereniging 26 procent meer dan vorig jaar: “Dat komt door de groeiende waardering voor de inspanningen die jagers leveren voor de natuur”. Eén op vijf kandidaten is vrouw.

 

Meer krantenkoppen in België

Studenten bezetten rectoraat UGent

Een twintigtal studenten bezet sinds vrijdagmorgen het rectoraat van de UGent. Voor de ingang plaatsten ze tentjes, de gevel werd beklad met rode verf. De universiteit heeft nog niet gereageerd.

Lees meer »

KIJK. Krop in de keel tijdens concert: Girls Aloud brengt emotioneel eerbetoon aan overleden groepslid Sarah Harding

Elf jaar na hun afscheid is de iconische meidengroep Girls Aloud weer helemaal terug van weggeweest. Al staan ze dit keer noodgedwongen met iemand minder op het podium. In 2021 moesten ze namelijk afscheid nemen van hun collega Sarah Harding, maar vergeten zullen ze haar nooit. Tijdens hun optredens ontroeren ze het publiek met een emotioneel eerbetoon.

Lees meer »

Schijnwerpers meer dan ooit op De Wever

Hij had eerder al dingen gezegd waaruit je het kon afleiden, maar nu is het heel duidelijk: De Wever wil premier worden. Straffer nog: als dat niet kan, stapt zijn partij niet in een federale regering. Hoog spel, noemt men dat. Hoewel ook deze expliciete uitspraak nog ruimte biedt voor interpretaties.

Lees meer »

Acht doden bij mesaanval in China

Een man heeft acht mensen gedood met een mes in Xiaogan, in de Chinese provincie Hubei. Dat hebben Chinese staatsmedia vrijdag bericht onder aanhaling van de lokale autoriteiten. Er viel ook een gewonde.

Lees meer »

Dieter De Clercq organiseert outdoor EK-dorp:“Mensen een leuke tijd bezorgen, vind ik de max”

Hij zette zijn eerste stappen in de horeca sinds zijn veertiende, intussen is Dieter De Clercq uitgegroeid tot een bekende naam in ondernemend Kortrijk. Naast het uitbaten van Café 56 en tapas- en cocktailbar Split, neemt hij nu ook de organisatie van het EK-dorp op het Nelson Mandelaplein op zich.
The post Dieter De Clercq organiseert outdoor EK-dorp:“Mensen een

Lees meer »