Meisje (14) overlijdt aan hartaanval tijdens lockdown na steekpartij op school in Frankrijk

Een 14-jarig meisje is overleden nadat ze donderdag een hartaanval had gekregen op haar school in de buurt van Straatsburg. De school was in lockdown geplaatst na een mesaanval waarbij twee andere meisjes gewond raakten, zo melden de lokale autoriteiten.

 

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. “Maak het Bende-dossier openbaar en laat het publiek oordelen waar het misgelopen is”

De vrees van slachtoffers en nabestaanden dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel wordt afgesloten zonder verdachten, zonder proces en zonder gerechtigheid is terecht, schrijft onze justitie-expert Faroek Özgünes. “Als we echt lessen willen trekken uit dit falen van justitie”, schrijft hij, “kunnen we beter het hele dossier openbaar maken en publiek zelf laten oordelen waarom het gerecht er

Lees meer »

“Alternative für Deutschland wordt met onmiddellijke ingang uit Europese fractie gezet”

Volgens Duitse media zal de uiterst rechtse ID-fractie (Identiteit & Democratie) in het Europees Parlement de negenkoppige Duitse delegatie van Alternative für Deutschland (AfD) donderdag met onmiddellijke ingang aan de deur zetten. De vooral symbolische beslissing komt er twee dagen nadat het Franse Rassemblement National (RN) had laten weten na de verkiezingen van 9 juni geen fractie meer te willen

Lees meer »

Man (37) steekt schoonbroer neer na opmerking over vaatwasser: “Hij vroeg om borden niet kriskras in te laden”

Een opmerking over het inladen van de afwasmachine. Meer had een 37-jarige man uit Herselt niet nodig om met een mes zijn schoonbroer in zijn hals en onder zijn oog te steken. De dertiger riskeert een celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. “Het slachtoffer heeft geluk gehad dat hij het overleefde”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx op de

Lees meer »

50 maanden cel voor zeventiger die personeel van 2 zorgcentra bedreigd

De rechtbank van Tongeren heeft een man van 70 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 maanden, waarvan een deel met uitstel. Na zijn internering in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZC) van Rekem bleef hij het personeel lastigvallen en bedreigen. Ook in het dienstencentrum De Bolster in Maasmechelen begon hij een terreurcampagne nadat hij te horen kreeg dat hij er niet

Lees meer »

400 jaar Wullepitmolen

Door het slechte weer werden de feestelijkheden voor de Zarrense molen op 4 en 5 november van vorig jaar even uitgesteld, maar op zaterdag 1 en zondag 2 juni kan iedereen terecht in Zarren voor de verjaardag van de Wullepitmolen die dan maar liefst vier eeuwen oud is. Op zaterdag 1 juni malen de molenaars
The post 400 jaar

Lees meer »

Delegatie wzc Ben op studiereis richting Zweden

Vanuit het woonzorgcentrum Ben, met filialen in Ardooie en Roeselare, vertrekt een uitgebreide en gevarieerde delegatie naar Zweden op studiereis. Ze bereiden zich er nu goed op voor.
The post Delegatie wzc Ben op studiereis richting Zweden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie ontdekt drugshandel van papa nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: 18 maanden cel gevraagd

In paniek had W.M. in Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten gebeld nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld. Er volgde een huiszoeking waarbij de politie een grote hoeveelheid drugs vond. De man bekende dat hij cannabis verkocht. Dat kan hem nu 18 maanden cel opleveren.
The post Politie ontdekt drugshandel van papa nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens

Lees meer »

Overheidsdienst Justitie “volgde regels niet” bij contracten rond digitalisering met bpost: “We hebben een probleem”

De overheidsdienst Justitie volgde de regels niet bij contracten die ze afsloot met postbedrijf bpost voor de digitalisering van Justitie. Dat schrijven leidinggevenden van de overheidsdienst in een interne nota. Daarin worden ook vragen gesteld bij de goedkeuring van een contract door voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Huidig Justitie-minister Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat

Lees meer »