KIJK. Broodjesverkoper probeert Belgische toerist op te lichten: “Hij vroeg tien keer de normale prijs”

Een broodjesverkoper uit Sri Lanka die dacht een extra cent te verdienen door een Belgische toerist op te lichten, heeft die poging als een boemerang in zijn gezicht teruggekregen. Hij ging volledig de mist in, waardoor hij nu te kijk staat als oplichter. “Hij vroeg tien keer de normale prijs.” 

Meer krantenkoppen in België

‘Björn in the USA’ grote winnaar Belgian Podcast Awards 2024

De VRT-podcast ‘Björn in the USA’ is de afgetekende winnaar van de Belgian Podcast Awards 2024. De podcast van Amerikacorrespondent Björn Soenens werd zowel gesmaakt door het publiek als de jury en sleepte de titel van ‘Best History Podcast 2023’ in de wacht. Met ‘X and O’s’, de basketbalpodcast van Friends of Sports, won ook voor het eerst een niet-voetbalpodcast

Lees meer »

Man sterft na aanval door eland in Alaska

In de Amerikaanse staat Alaska is een 70-jarige man overleden toen hij foto’s probeerde te maken van elandkalfjes. Hij werd aangevallen door de moeder van de jongen. Volgens het lokale ministerie van Vis en Wild zijn elanden doorgaans rustige dieren.

Lees meer »

Kortemark beloont Dag van de Buren

Inwoners uit Kortemark die een actie op poten zetten naar aanleiding van de Dag van de Buren op vrijdag 31 mei, kunnen rekenen op enkele leuke extraatjes vanuit het lokaal bestuur. Tot en met donderdag 16 mei konden eigen acties geregistreerd worden.
The post Kortemark beloont Dag van de Buren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe radiostudie: “Stop vanaf 2031 uitzendingen via FM-band”

Een nieuwe radiostudie in opdracht van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) beveelt 1 januari 2031 aan als realistische afschakeldatum voor de radio-uitzendingen via de FM-band. Voor minister Dalle moet het daarom de ambitie zijn om tegen dan volledig over te schakelen op digitale radio. “Maar belangrijker dan de exacte datum is alles in het werk stellen om ervoor

Lees meer »

Inge stapte op haar 43ste in onderwijs en verdient tot 600 euro minder dan sommige jongere zijinstromers: “Deze toestand klopt niet”

Inge Aerts (55) uit Zoersel behaalde op haar 43ste een bachelor als leerkracht geschiedenis-Nederlands na een succesvolle sportcarrière in het buitenland en werkervaringen in de privésector. Toen ze als zijinstromer voor het onderwijs koos, kon ze haar anciënniteit niet meenemen. Tegenwoordig is dat wel mogelijk, tot vijftien jaar, waardoor ze minder verdient dan sommige jongere zijinstromers. “Er gaat veel te

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

Stadsbestuur Torhout ondersteunt wijkkermissen met tal van culturele injecties

In de zomermaanden organiseren de wijkcomités traditioneel hun kermissen. Ook dit jaar ondersteunt het stadsbestuur de programmatie met culturele injecties, vooral straattheater en muziek. Torhout telt in totaal zeven wijkcomités, waarvan De Koornbloem op ’t Rozeveld het meest recente is. Die comités zijn goed voor in totaal meer dan 100 toegewijde vrijwilligers. Ze organiseren wijkfeesten
The post Stadsbestuur Torhout

Lees meer »