India maakt zich op voor gigantische verkiezingskaravaan

Bijna 970 miljoen Indiërs trekken vanaf vrijdag naar de stembus. De verkiezingen in India zijn de grootste, de langste en ook logistiek de meeste uitdagende. Via de weg, per boot en per olifant trekken overheidsambtenaren naar alle uithoeken.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe staat het met de moraal van de soldaten? “De Oekraïners hebben geen schrik meer”, zegt Gentse wondzorgexpert die helpt aan front

Nu de recente opmars van de Russen rond Charkiv gestuit lijkt: hoe staat het met de moraal van de Oekraïense frontsoldaten? “Off duty vallen ze in slaap waar ze gaan zitten”, vertelt de Gents-Oekraïense wondzorgexpert Ihor Vitenko (57). “In de eerste oorlogsmaanden dronken ze sloten energiedrank en koffie, nu pompen we hen vol vitaminepreparaten en aminozuren.” Sinds dit voorjaar zijn

Lees meer »

Overeenkomst met provincie voor ontwikkeling voormalig Dadipark tot landschappelijk waterpark goedgekeurd

De gemeenteraad van Moorslede keurde unaniem de samenwerkingsovereenkomst met de provincie West-Vlaanderen goed voor de ontwikkeling van het voormalige Dadipark in deelgemeente Dadizele tot een landschappelijk waterpark. “Misschien komt het in het najaar tot de eerste spadesteek”, hoopt burgemeester Ward Vergote (Visie). “Deze overeenkomst is een absolute mijlpaal in het dossier Dadipark.”
The post Overeenkomst met provincie voor ontwikkeling

Lees meer »

Cafébazin uit Bilzen neemt heft in eigen handen om drugsdealers buiten te houden: “Ik neem ze zelf bij de kraag en ik gooi ze buiten”

Kristel Jehaes van café ‘Het Tribunaal’ in Bilzen werkt al anderhalf jaar enorm hard om haar café volledig drugsvrij te krijgen. Toen ze het café overnam, kreeg ze heel vaak te maken met drugs en agressie. "Met mijn eigen werkervaring in een gesloten psychiatrie en ondersteuning van de politie lukt het ons om drugsvrij te zijn", zegt de uitbaatster.

Lees meer »

KIJK. Blikschade bij Van Aert, Nys moet kleur bekennen en Laurence wint het sprintje: de hoogtepunten van rit 2 in Noorwegen

Even schrikken voor Wout van Aert. Onze landgenoot staat voor het eerst sinds zijn vreselijke valpartij maanden geleden weer aan de start van een koers in de Ronde van Noorwegen, maar ging in de tweede etappe weer tegen het asfalt. Thibau Nys moest op de lastige slotklim een halve minuut prijsgeven en is zijn leiderstrui kwijt, Axel Laurence won de

Lees meer »

VVSG reageert op slordigheid met domeinnaam ‘overpelt.be’ in Pelt: “Lokale besturen hebben extra ondersteuning nodig voor cyberveiligheid”

Lokale besturen hebben nood aan meer ondersteuning van de Vlaamse en federale overheid om hun IT-systemen veilig te beheren. Dat zegt de Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) na een onderzoek van ethisch hacker Inti de Ceukelaire. Daaruit bleek onder meer dat de oude domeinnaam van de gemeente Pelt nu in handen is van onbekenden. "Lokale besturen zijn niet opgewassen

Lees meer »

Ex-Clubspeler en Rode Duivel Loïs Openda huwt in Jabbeke

“Een Rode Duivel huwen, het is eens iets anders.” Burgemeester Frank Casteleyn mocht zaterdag een heel bijzonder ja-woord in goede banen leiden. Niemand minder dan ex-Clubspeler en huidig Rode Duivel Loïs Openda (24) stapte zaterdag in het huwelijksbootje in Jabbeke.
The post Ex-Clubspeler en Rode Duivel Loïs Openda huwt in Jabbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanval op tentenkamp Rafah: “Ik weet niet waar ik nu naartoe moet. Er zit niets anders op dan hier te wachten op de dood”

Het Israëlische leger spreekt tegen dat het zondag in Rafah toesloeg in een veilige zone, waar het zelf burgers naartoe gestuurd had. Het zegt er alles aan gedaan te hebben om burgerslachtoffers tegen te gaan. Maar hoe komt het dan dat er minstens 45 onschuldigen stierven, onder wie acht kinderen? We reconstrueren de feiten, met aandacht voor de precieze locatie

Lees meer »

‘Spider Siem’ (7) verliest vlak voor zijn verjaardag strijd tegen leukemie: “Rust nu maar zacht, mijn allerliefste superheld”

Hun grote schat, hun superheld Siem (7) uit Booischot is niet meer. Drie maanden nadat er voor de tweede maal leukemie vastgesteld werd, stopte zijn leventje, op de drempel van zijn achtste verjaardag. In een rauw en oprecht gesprek vertellen zijn ouders over de rollercoaster aan emoties, de trots en immense liefde voor hun zoon: “Siem heeft immens gestreden en

Lees meer »

HET LEZERSPANEL. Deze 7 Vlamingen leggen vanaf morgen 7 toppolitici op de rooster

Ingrid wil méér werken, maar wordt naar eigen zeggen kapot belast. Yasmine was dakloos als tiener en wil opkomen voor lotgenoten. Varkensboerin Lies zit ‘vast’ door strenge stikstofregels. Mehdi gelooft niet in massamigratie. Ondernemer Ludovic vraagt zich af waar al zijn belastinggeld naartoe gaat en studente Emma hoe zij en haar leeftijdsgenoten ooit de begrotingsput gaan moeten dempen. Maak kennis

Lees meer »

Loods gevuld met auto’s in lichterlaaie in Zellik

De hulpdiensten hebben momenteel de handen vol met het bestrijden van een zware uitslaande brand in Zellik. Die woedt in een bedrijfsloods waarin volgens burgemeester Koen Van Elsen verschillende auto’s opgeslagen staan. Volgens de eerste berichten vielen er geen slachtoffers.

Lees meer »