EXCLUSIEF. Goldband legt hart op tafel na turbulente jaren: “Alles wat we deden, werd onder het vergrootglas gelegd”

Waren ze de voorbije jaren te zien op zowat ieder festival, oogt hun zomer nu bijzonder schaars. De mannen van Goldband nemen gas terug, en dat is een weloverwogen keuze. “We hebben er enkele turbulente jaren opzitten”, klinkt het in een exclusief gesprek. Want hun steile klim naar de top heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. “Hoe groter we werden, hoe meer de twijfel toesloeg.” 

Meer krantenkoppen in België

OVERZICHT. Zirkzee en Lang niet in voorlopige EK-selectie Nederland – Mbappé voert Franse sterrenensemble aan

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Dat politici durven tonen dat ze soms een bloedhekel hebben aan elkaar, maakt van hen net mensen van vlees en bloed”

“Dit keer gaan Donald Trump en Joe Biden niet met elkaar in debat voor de presidentsverkiezingen. Ze gaan een weekend samen in een kasteel doorbrengen, laten zich filmen en koken samen spaghetti bolognese.” Wat in de VS ondenkbaar zou zijn, gebeurt in Vlaanderen wel voor het VTM-programma ‘Het conclaaf’. “Politiek is in dit land veel menselijker dan het cliché ons

Lees meer »

Het Vlinderbos neemt buitenklas in gebruik: “Hier brengen we buitenleven zoveel mogelijk naar binnen”

Dankzij een investering van het oudercomité van Het Vlinderbos – en met de steun van Cera – is er in de Ooigemse school een speel- en beweegparcours gerealiseerd. De school beschikt voortaan ook over een buitenklas. Niets dan tevreden mensen, dus.
The post Het Vlinderbos neemt buitenklas in gebruik: “Hier brengen we buitenleven zoveel mogelijk naar binnen” appeared first

Lees meer »

Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over rechts kabinet: “luchtkastelen op drijfzand”

De Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over het aangekondigde nieuwe coalitieakkoord tussen verkiezingsoverwinnaars PVV, VVD, NSC en BBB. “Nou, ik ben er niet blij van, moet ik eerlijk zeggen. Voor het eerst in de Nederlandse parlementaire geschiedenis komt radicaal-rechts in het centrum van de macht te staan”, reageert GroenLinks-PvdA-fractievoorzitter Frans Timmermans. “We krijgen dus echt een PVV-kabinet. Dat is historisch

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

‘Blauwe vuurbal’ verlicht hemel boven Spanje en Portugal

Een helder stukje komeet deed de hemel zaterdagavond laat felblauw oplichten boven delen van Spanje en Portugal. De European Space Agency (ESA) kon het fenomeen vastleggen met een van haar zogenoemde ‘vuurbalcamera’s’ en ook op sociale media verschenen heel wat beelden van mensen die het bijzondere blauwe verschijnsel hadden gespot.

Lees meer »

“Onze spelertjes moeten douchen in kleedkamers van halve eeuw oud”: gemiddelde amateurvoetbalclubs heeft 27 jaar oude infrastructuur

Van 6 op de 10 amateurvoetbalclubs is de infrastructuur meer dan 20 jaar oud. En liefst een kwart van de voetbalkantines in Vlaanderen is 40 jaar oud. Dat blijkt uit een onderzoek van Voetbal Vlaanderen. Wij trokken naar FCE Moortsele, waar dringend nood aan méér en modernere infrastructuur. “Onze club bestaat al 90 jaar. Maar hoe kunnen wij verder blijven

Lees meer »

EXCLUSIEF. Met prinses Delphine bij doorpas voor nationaal kostuum: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar nooit van mijn eigen familie”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens de

Lees meer »