ANALYSE. Midden-Oostenkenner Koert Debeuf over Israëlische aanval op Iran: “Eigenlijk is dit heel positief”

Wat moeten we denken van de vermoedelijk Israëlische aanval op de Iraanse stad Isfahan? “Toen de eerste berichten binnenliepen, dacht ik: ‘Oh my god’”, zegt professor internationale politiek Koert Debeuf, die gespecialiseerd is in het Midden-Oosten. “Maar intussen zie ik enkele redenen om te vermoeden dat het conflict niet verder zal escaleren.” Dit is zijn verrassende analyse. 

Meer krantenkoppen in België

Kristel Verbeke schittert én verrast tijdens theatercomeback: “Mijn man en Kamal Kharmach zitten ook in het stuk”

Vrijdagavond ging in Theater Elckerlyc ‘Hoog in de lucht’ in première. Het stuk waarin theatermaker Sven De Ridder, Kristel Verbeke (48) mee kon overtuigen om nog eens op de planken te staan. Kristel speelt de pittige tante Nadia De Vliegher, ze heeft de luchthaven van haar vader geërfd maar alles loopt minder vlot dan gedacht. Reporter Jarne sprong na de

Lees meer »

Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers”

Landelijke Gilden West-Vlaanderen pakt voor de 29ste keer uit met ‘t Vijfde Wiel. De organisatie van deze gezinsvriendelijke fietshappening op donderdag 15 augustus is deze keer in handen van de Landelijke Gilden van Gistel, Eernegem-Bekegem en Ichtegem.
The post Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

LIVE. Prinses Elisabeth studeert af aan Oxford: volg hier de ceremonie

Vandaag is een bijzondere dag voor Prinses Elisabeth (22), want ze studeert af aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Na drie jaar heeft ze haar bacheloropleiding Geschiedenis en Politiek succesvol afgerond. In het historische Sheldonian Theatre zal ze tijdens een plechtige ceremonie, gekleed in toga, haar diploma in ontvangst nemen. Volg het hele gebeuren hier live.

Lees meer »

Telenet en Proximus zetten grote stap richting samenwerking rond uitrol van supersnelle fibernetwerken in Vlaanderen

Wyre, de joint venture van Telenet en Fluvius, en Proximus hebben een ‘memorandum of understanding’ ondertekend over een mogelijk toekomstige samenwerking om sneller in heel Vlaanderen supersnelle fibernetwerken te kunnen aanleggen. Vooral buiten de grotere steden moet de uitrol van die glasvezelnetwerken sneller en goedkoper worden door de samenwerking.

Lees meer »