ANALYSE. Midden-Oostenkenner Koert Debeuf over Israëlische aanval op Iran: “Eigenlijk is dit heel positief”

Wat moeten we denken van de vermoedelijk Israëlische aanval op de Iraanse stad Isfahan? “Toen de eerste berichten binnenliepen, dacht ik: ‘Oh my god’”, zegt professor internationale politiek Koert Debeuf, die gespecialiseerd is in het Midden-Oosten. “Maar intussen zie ik enkele redenen om te vermoeden dat het conflict niet verder zal escaleren.” Dit is zijn verrassende analyse. 

Meer krantenkoppen in België

1 januari 2031 wordt richtdatum om radio-uitzendingen via de FM-band stop te zetten

1 januari 2031 wordt de richtdatum om radio luisteren via FM af te schakelen. Tegen dan moeten we allemaal digitaal luisteren, hetzij via DAB+, internet of digitale tv. Dat leert een onderzoek van Imec-mict-UGent en BrightWolves in opdracht van minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). Communicatiecampagnes en korting bij aankoop van digitale ontvangers moeten de digitale overgang versnellen.

Lees meer »

Zwangere vrouw (39) overleden bij familiedrama in Deurne, man (42) in levensgevaar: 10-jarig zoontje belde hulpdiensten

De politie is vandaag opgeroepen voor een incident in een woning aan de Te Boelaarlei in Deurne. Een man (42) heeft daar zijn zwangere vrouw (39) verwond en daarna zichzelf. “De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De man is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht en werd gearresteerd”, klinkt het bij Wouter Bruyns van Politiezone Antwerpen.

Lees meer »