Midden-Oostenexpert Koert Debeuf: “Dit is een nooit geziene escalatie, maar tegelijk met de handrem op”

Dat Iran Israël direct aanvalt met honderden drones is ongezien, maar aangezien ze vooraf waarschuwden lijkt het niet de bedoeling om de oorlog verder te escaleren, zegt Midden-Oostenexpert Koert Debeuf. “Maar de situatie is gewoon extreem onvoorspelbaar.”

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Italië kant zich tegen inzet van geleverde wapens tegen doelen op Russisch grondgebied

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv kwamen zaterdag minstens zestien mensen om het leven, laat de gouverneur

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft Khaldoon Al-Baghdadi (42) toegegeven dat hij eigenlijk een goede vriend wilde vermoorden. De beschuldigde was van plan om Dirk S. via het slachtoffer naar zijn appartement in Oostende te lokken.
The post Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden appeared first

Lees meer »

Menen zet kippenbedrijf voor ultimatum na vervuiling Leie: maatregelen of rechtbank

De stad Menen heeft het kippenbedrijf dat verantwoordelijk is voor het lozen van het kippenvet in de Oude Leiearm een aanmaning gestuurd. Tegen medio volgende week moet het formeel maatregelen aantonen én zorgen dat de vervuiling stopt. “Zo niet dan stappen we naar de rechtbank.”
The post Menen zet kippenbedrijf voor ultimatum na vervuiling Leie: maatregelen of rechtbank appeared

Lees meer »

Dorien en Christophe zijn de nieuwe experts in ‘Blind gekocht’: “We waren gewaarschuwd, maar hebben het toch onderschat”

Het concept van ‘Blind gekocht’ is ongewijzigd. Er worden nog steeds onhaalbare woondromen gerealiseerd, met dank aan gulle sponsers. Wat wél nieuw is, zijn experts Dorien Boven (40) en Christophe Verbeke (45). In dit gesprek vertellen ze over de strakke planning tijdens de opnamen, de impact van het programma op hun leven én over het contact met hun voorgangers, Bart

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Hoe de gedumpte motor van Christophe (49) gruwelijke feiten aan het licht bracht: “Steve (42) betaalde zijn schulden niet”

Van de Toyota-motor die werd gedumpt in een moeras tot de verdachte brand die 60 kilometer verderop woedde bij een verlaten pand. Dit is het verhaal van twee Belgische vrienden aan de andere kant van de wereld, met twee verschillende versies van wat er gebeurde die vrijdagavond en één gruwelijk hoogtepunt. Reconstructie van een moord onder Belgen in Thailand.

Lees meer »

Leerlingen VTI Oostende leveren 100 handgemaakte menstruatiekastjes aan scholen: “Grootste uitdaging? Het ontwerp uittekenen”

Het zou niet mogen dat meisjes in 2024 niet naar school durven komen, omdat ze zich geen hygiënische producten kunnen veroorloven. Daar een concrete oplossing van de Vlaamse overheid uitblijft, namen scholen het heft in eigen handen. De leerlingen uit de richting Houttechnieken van het VTI Oostende maakten 100 menstruatiekastjes voor alle deelnemende ‘Goed GeRegeld-scholen’ van de Middenkust. “Ik heb

Lees meer »

Een lege doos, ook op het veld: overnemer Standard moet bijna volledig nieuwe ploeg bij elkaar kopen

Standard hoopt de komende weken op een doorbaak in het overnamedossier. Een vijftal (buitenlandse) partijen toont interesse. Het blijft onduidelijk wat de Luikse club precies waard is, maar het is in ieder geval zeker dat de nieuwe eigenaar tientallen miljoenen in de club moet steken. Buiten de enorme schuldenberg moet namelijk een volledig nieuwe ploeg gebouwd worden.

Lees meer »