Midden-Oostenexpert Koert Debeuf: “Dit is een nooit geziene escalatie, maar met de handrem op”

Dat Iran Israël direct aanvalt met honderden drones is ongezien, maar aangezien ze vooraf waarschuwden lijkt het niet de bedoeling om de oorlog verder te escaleren, zegt Midden-Oostenexpert Koert Debeuf. “Maar de situatie is gewoon extreem onvoorspelbaar.”

 

Meer krantenkoppen in België

Davina Simons wordt vandaag 29 en viert haar verjaardag met een excentriek feestje: “Elk jaar kies ik een thema”

Met twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven. Davina Simons, vandaag wordt ze 29, toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering én vanavond op een etentje.Nadien volgt nog een excentriek feestje voor haar verjaardag.

Lees meer »

Cato Verleye naar EK U13 tafeltennis in Roemenië

Cato Verleye – uit Oostkamp en lid van TTC Zandvoorde – staat momenteel eerste op de nationale ranglijst in het tafeltennis en neemt van woensdag 22 mei deel aan het Europees kampioenschap U13 in Boekarest. “Een goede ervaring die mij in de toekomst veel kan helpen.” Unieke kans Cato Verleye heeft als klassement C2, staat
The post Cato Verleye

Lees meer »

Vredesactivisten en Palestijnse Ieperlingen herdenken Nakba op Ieperse Grote Markt

De vredesdienst van Stad Ieper organiseerde op woensdag 15 mei een stiltecirkel op de Grote Markt om de Nakba te herdenken, de vlucht van ongeveer 750.000 Palestijnen bij de vorming van de staat Israël. “Wat in Gaza gebeurt is de extreme climax van deze decennia durende onderdrukking”, klinkt het.
The post Vredesactivisten en Palestijnse Ieperlingen herdenken Nakba op Ieperse

Lees meer »

Vijf messteken met multitool én toch milde straf voor veertiger uit Nieuwpoort: “Slachtoffer heeft feiten uitgelokt”

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een erg milde straf voor een poging tot doodslag na een caféruzie in Nieuwpoort. Nochtans deelde de man vijf messteken uit in het gezicht, en de buik én konden de gevolgen véél zwaarder zijn. “Maar het is bewezen dat het slachtoffer de confrontatie zelf opzocht en zo de feiten uitlokte”, motiveerde de rechter. Het

Lees meer »

LIVEBLOG CERCLE-UNION (13u30). Bezoekers zonder Lazare en Machida

Speelt Anderlecht later vandaag voor de titel? Dan mag Union eerder op de dag niet winnen van Cercle Brugge. Alleen bij een zege houden de Unionisten hun kansen op de landstitel gaaf, maar ze hebben het niet meer in eigen hand. De Vereniging wil nog een laatste keer schitteren voor eigen volk. Volg het hier live op de voet.

Lees meer »

Van “stelt nauwelijks iets voor” tot “Joost Klein sloeg camera kapot”: alles wat we weten over het Songfestivalincident

Er hangt nog veel mysterie rond het incident tussen Joost Klein (26) en een vrouwelijke Songfestival-medewerker. Volgens de Nederlandse omroep AVROTROS heeft de zanger “een dreigende beweging” gemaakt, maar de cameravrouw niet aangeraakt. Volgens de Zweedse krant ‘Atfonbladet’ is de camera van de vrouw wel stuk en zou Klein “agressiever” zijn geweest dan de Nederlanders zeggen. Dit is wat we

Lees meer »

Rik Verheye en vriendin Manon hebben kinderwens: “Ik denk dat het vaderschap mij veel rust zou geven”

“Wij vormen een sterk koppel. Ik heb het volste vertrouwen in ons”, vertelt ‘Nonkels’-acteur Rik Verheye (37) openhartig in ‘Story’, over zijn relatie met stewardess Manon. En Manon kan blijkbaar zijn personage Willy Persyn moeiteloos imiteren. Dat Rik bijzonder populair is, is soms wel een uitdaging. “Mijn vriendin heeft me nooit voor mij alleen, ik ben collectief bezit.”

Lees meer »

Rechter legt jonge vrouw die koppel zestigers doodrijdt rijverbod op: “Gevangenisstraf heeft geen meerwaarde”

“Een gevangenisstraf, zelfs met uitstel, heeft geen meerwaarde.” De politierechter in Turnhout legde een 24-jarige bestuurster uit Arendonk die eind 2022 op de ring in Geel door het rood reed en twee zestigers in hun auto doodreed een rijverbod maar geen celstraf op. De vrouw beweerde dat ze vlak voor het dramatische ongeval een lichamelijke inzinking had, maar die uitleg

Lees meer »

Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job ter wereld”

Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert (75) is woensdagavond omstreeks 21 uur overleden. Tien jaar streed hij met veel positivisme en humor tegen kanker. Moenaert was achttien jaar lang – van begin 1985 tot eind 2012 – burgemeester: “Burgemeester van Brugge zijn is de mooiste job ter wereld.”
The post Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »