160 Antwerpse jongeren die van school zijn gestuurd vinden geen nieuwe school

In Antwerpen hebben zo’n 160 middelbare scholieren momenteel geen plaats op een school. Dat blijkt uit een rondvraag van De Standaard en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. De jongeren werden van hun vorige school gestuurd, maar vinden nergens anders meer plaats en zitten al weken of maanden thuis. Scholen geven het signaal dat ze de toestroom van jongeren met gedrags- of andere problemen niet meer aankunnen. 

Meer krantenkoppen in België

“Charkiv wordt van aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”: Amerikaanse buitenlandminister onder vuur door gitaaroptreden in Kiev

Het gitaaroptreden dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (62) eerder deze week gaf in een nachtclub in Kiev lijkt zijn doel volledig te hebben gemist. Hoewel Blinken een gevoelige snaar wou raken bij de Oekraïners, is het optreden bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. “Charkiv wordt van de aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”, klinkt het

Lees meer »

Cadeautje voor Kremlin en aanval op Westen: waarom ‘wet op buitenlandse invloed’ in Georgië zo omstreden is

In Georgië stemt het parlement vandaag over de controversiële wet op buitenlandse agenten. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. Voorstanders van de wet verwijzen naar de VS, waar – naar eigen zeggen – een soortgelijke wet van kracht is. Tegenstanders noemen de wetgeving "een cadeautje

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Sprint Tim Merlier opnieuw naar de ritzege?

Na de vluchters is het rijk opnieuw aan de sprinters in de elfde etappe van de Giro. Het peloton trekt van Foiana di Val Fortore naar Francavilla al Mare. Na de opgave van Kooij zijn Tim Merlier, Jonathan Milan en Kaden Groves dé topfavorieten. Wordt het een koninklijke sprint of steken de aanvallers er toch een stokje voor? Volg het

Lees meer »

Dit is het programma van de Europafeesten: nieuwe spiegeltent, expo over 65-jarig bestaan in huis Mulle én Natalia op het marktpodium

In de voorhal van het stadhuis werd dinsdag het volledige programma van de Tieltse Europafeesten op 5, 6 en 7 juli bekendgemaakt. Zo werd onthuld dat Natalia vrijdagavond op het marktpodium staat met haar ‘20 Years Greatest Hits Tour’, al heeft de 65ste editie van het gratis stadsfestival nog veel meer in petto.
The post Dit is het programma

Lees meer »

Directeur SMAK in Gent onder vuur na klachten over toxisch leiderschap

In Gent ligt Philippe Van Cauteren, de directeur van het museum SMAK onder vuur, na klachten over toxisch leiderschap. Uit een extern onderzoek bij alle werknemers blijkt dat er onder andere problemen zijn met de werkdruk, de werkomstandigheden en de werksfeer. Volgende week wordt het rapport aan de raad van bestuur voorgelegd. Van Cauteren blijft voorlopig wel op post als

Lees meer »

Nooit stond hij zó scherp: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »

Bedreigde kaalkopibis geboren in Zoo Antwerpen

In Zoo Antwerpen is onlangs een zuidelijke kaalkopibis uit het ei gekropen. De verzorgers hebben het kuiken apart genomen omdat de ouders erg onervaren en onhandig zijn, en de sterk bedreigde diersoort elke succesvolle voortplanting erg goed kan gebruiken.

Lees meer »