160 Antwerpse jongeren die van school zijn gestuurd vinden geen nieuwe school

In Antwerpen hebben zo’n 160 middelbare scholieren momenteel geen plaats op een school. Dat blijkt uit een rondvraag van De Standaard en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. De jongeren werden van hun vorige school gestuurd, maar vinden nergens anders meer plaats en zitten al weken of maanden thuis. Scholen geven het signaal dat ze de toestroom van jongeren met gedrags- of andere problemen niet meer aankunnen. 

Meer krantenkoppen in België

Niels Albert zingt de Brabançonne, maar vooral bier en frieten: Belgen vieren nationale feestdag op Tomorrowland

Het is vandaag 21 juli, de Belgische feestdag, en dat vieren ook veel Belgen op Tomorrowland. Average Rob en Omdat Het Kan zorgen voor één groot Belgisch feest op de Mainstage. Maar hoe goed kennen de Belgen nu eigenlijk hun eigen volkslied? Niels Albert toont alvast het goede voorbeeld. Al wordt snel duidelijk waar vooral de prioriteiten liggen van ‘ons

Lees meer »

“Het probleem is het grootst in de kustduinen”: zo bestrijd je de rimpelroos, die niet zo onschuldig is als ze lijkt

De rimpelroos heeft vaak hele mooie roze en witte bloemen. Toch is de plant niet zo onschuldig als ze lijkt. “Ze ontneemt licht en ruimte van inheemse plantensoorten, waardoor die lokaal kunnen verdwijnen”, vertelt bioloog Wietse Chanet. De plant hoort hier dus helemaal niet thuis. Hoe is de rimpelroos tot hier geraakt? En wat kan je ertegen doen? Wietse Chanet

Lees meer »

Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Kathy Commeyne en Steven Janssens hebben onlangs hun intrek genomen in restobar/tearoom Equus. De zaak ligt tegen manège Ruitershof langs de Sluizenstraat 133. “Ik droomde al langer van een eigen zaak en met Equus bood zich een unieke kans aan’, aldus Kathy.
The post Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »

Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke

Het nieuwe recreatieve ponton dat werd ingehuldigd tijdens de Big Jump aan het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in De Panne is bedoeld als ideale uitvalsbasis voor watersportactiviteiten (kajakken, suppen…).
The post Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst

Met de eerder bekendgemaakte top drie en de lijstduwer krijgt de Brugse Vlaams Belang-lijst, aangevoerd door Stefaan Sintobin, steeds meer vorm. Onderneemster Marie Laeremans (53), die jarenlang in de vastgoedsector werkte en nu een koffiebar uitbaat, krijgt de vierde en dus verkiesbare plaats.
The post Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst appeared first on

Lees meer »

Rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende draait voorlopig op niets uit: “Rechtbank is onbevoegd”

Een bitsig sfeertje hing er vorige week tussen Marc Coucke en de stad Oostende tijdens een rechtszaak in de nasleep van het faillissement van z’n ‘weireldploegsje’ KV Oostende. Coucke probeerde via kortgeding zicht te krijgen op welke bezittingen van hem nog in het stadion staan. “Coucke heeft KVO met een molensteen rond de nek achtergelaten en moet nu niet klagen”,

Lees meer »

Dolblije Victor Campenaerts klopt Philipsen en Girmay in Natourcriterium van Aalst, maar snakt naar rust: “Mijn stem ligt nog in Frankrijk”

Victor Campenaerts (Lotto Dstny) heeft zijn knappe zege in de achttiende rit in de Ronde van Frankrijk nog meer kleur gegeven. Hij won het Natourcriterium in Aalst voor sprinters Philipsen en Girmay. Vocsnor snakt nu vooral naar rust. “Na een redelijk intens feestje en een héél vermoeiende Tour ben ik zelfs mijn stem kwijt.”

Lees meer »